ATO’DAN CUMHURBAŞKANLIĞI’NA 8 MADDELİK ÖNERİ

Adana Ticaret Odası Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı İsmail Acı başkanlığında gerçekleştirildi.

ATO’DAN CUMHURBAŞKANLIĞI’NA 8 MADDELİK ÖNERİ
Yayınlama: 03.05.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – Adana Ticaret Odası Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı İsmail Acı başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis Başkanı İsmail Acı’nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajlarıyla başlayan konuşması, birlik, beraberlik ve dayanışma vurgularıyla devam etti. Yaklaşan 14 Mayıs Genel Seçimleri hakkında da konuşan Başkan İsmail Acı, seçimlerin demokrasi şöleni havasında geçmesi, sonuçlarının Türkiye’ye ve Türk iş dünyasına hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Toplantı gündeminin 3. Maddesinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yeni eklenen NACE Kodları hakkında bilgi veren Meclis Başkanı İsmail Acı, “Mevzuat gereği bu kodların ilgili meslek gruplarına eklenmesi gerekiyor” dedi. Acı, konuyla ilişkin şu bilgileri verdi: “3 NACE Kodu kapatılmış ve kapatılan kodlar bölünerek yerine 7 yeni faaliyet kodu oluşturulmuştur. Bir kodda da tanım değişikliği yapılmış. Yapılan bu değişikleri Meslek Grubu yapımıza uyarlamamız, bunun için de Meclis Kararı almamız gerekiyor. Bu değişiklikte hiçbir üyemizin meslek grubu değişmeyecek, sadece 16 üyemizin NACE Faaliyet Kodu değişecektir.”

 

ÖNCELİĞİMİZ HER ZAMAN ADANA

Meclis Başkanı İsmail Acı’nın ardından, kürsüye çıkan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, Yönetim olarak göreve başladıkları günden bu yana, Adana’nın menfaatlerini göz önünde bulundurarak bir dizi çalışma hazırladıklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanlığı’ndan gelen talep doğrultusunda, Adana ile ilgili görüş ve önerilerin yer aldığı 8 maddelik projeler raporu hazırladıklarını duyuran Başkan Yücel Bayram şunları söyledi:

“Adana potansiyeli çok büyük bir kent. D-400 kara yoluna yakınlığı, demiryolu bağlantıları, liman bağlantıları ile tam olarak bir geçiş güzergahı. Aynı zamanda verimli tarım arazileri, sanayiye elverişli alanları ile de tam bir yatırım kenti. Biz, güzel Adana’mızın hak ettiği yerlere gelmesi için çaba gösteriyoruz. Bu doğrultuda Cumhurbaşkanlığımızın Odamızdan istediği görüş ve öneriler raporunda şu maddelere yer verdik. İlk olarak ciddi bir trafik sorunun sebep olan Adana Otobanının şehir dışına alınması, daha önce de dile getirdiğim Adana’nın 6’ncı Bölge Teşvik kapsamına alınması, Tepebağ Tarihi Kent Merkezi Restorasyon Projesinin tamamlanması, Sevgi Adası Marina Port Projesinin Adana’ya kazandırılması, Yeni Adana Müzesi içerisine coğrafi işaret tescili Odamız tarafından alınmış olan “Adana Kebabı” için Kebap Müzesi ve atölyesi kurulması, kentimizin lojistiğinde önemli bir yere sahip olacak Güney Kuşak Çevre Yolunun hayata geçirilmesi, en çok ihracat yaptığımız ülkeler arasında yer ala Irak’a direkt uçak seferlerinin artırılması, potansiyeli çok yüksek olan, kentimizin en güzel yerlerinden birinde kaderine terk edilmiş vaziyette duran Galeria İş Merkezi’nin Adana’ya Ticaret Merkezi olarak kazandırılması..”

SİYASİLERDEN DESTEK SÖZÜ

Konuşmasına Nisan Ayı Faaliyet Raporu’nu aktararak devam eden Başkan Yücel Bayram, ay içerisinde seçim çalışmalarının hızlanması sebebiyle çok sayıda siyasi ismi ağırladıklarını söyledi. Başkan Bayram, “Her gelen siyasiye buranın siyaset değil ticaret yuvası olduğunu söyledik. Gelen her isme Adana için ne yapacaklarını sorduk, dikkatle dinledik. Bizim amacımız Adana’nın var olan potansiyelini en iyi şekilde kullanmak. Bunun için seçimden sonra da Adana’mızı temsil edecek olan her milletvekili ve her partiyle dirsek temasında olacağız” dedi.

Başkan Bayram, AK Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili Adayı Ömer Çelik’in Meclis Toplantısı öncesi ATO’yu ziyaretinden notları da aktardı. Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, Meclis Toplantısı sonrasında da Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Milletvekili Adayları Ayhan Barut ve Berke Duvan’ın ATO’yu ziyaret edeceklerini de duyurdu.

Başkan Bayram’ın ardından söz alan Adana Kızılay Şube Başkanı ve ATO Meclis Üyesi Halil Ahmet Çolak ise, Kızılay’ın azalan kan stoku hakkında bilgilendirmede bulundu. Kan vermenin can vermek olduğunu söyleyen Çolak, tüm Meclis Üyeleri’ni Kızılay’a kan bağışında bulunmaya davet etti.

ATO 2023 Yılı 7. Oda Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Üyeleri’nin gündem maddelerini oylaması, görüş ve önerilerini aktarması ile son buldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.