Bu ayrımcılık neden?

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası cumhurbaşkanı adaylığı konusunda, Kılıçdaroğlu’nun Alevi olmasına değinerek bazı açıklamalarda bulunmuş. Haaa şöyle be kardeşim; İçinizde yaşamış olduğunuz asıl olan kini kusun’ki  bu çağda, bu ortamda, kendisine insanım ve insanlık onurunu taşıyorum ve Din dil ırk ayrımı yapmadan, ülkenin ve insanların mutluluğu için yeri ve zamanı geldiğinde hiç […]

Yayınlama: 09.06.2022
A+
A-

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası cumhurbaşkanı adaylığı konusunda, Kılıçdaroğlu’nun Alevi olmasına değinerek bazı açıklamalarda bulunmuş.

Haaa şöyle be kardeşim; İçinizde yaşamış olduğunuz asıl olan kini kusun’ki  bu çağda, bu ortamda, kendisine insanım ve insanlık onurunu taşıyorum ve Din dil ırk ayrımı yapmadan, ülkenin ve insanların mutluluğu için yeri ve zamanı geldiğinde hiç tereddüt etmeden tavır sergileyecek olan insanlar yaşanılan asıl kabusu daha iyi anlamış olurlar…

Ne diyor İyi Partili Ankara milletvekili Sn Oral yapmış olduğu bir açıklamasında; “Sn. Kılıçdaroğlu’nun bir Alevi olması benim açımdan bir engel değil, çünkü ben tanıyorum, ilkelerini biliyorum. Ancak siyasette maksat kazanmaktır. Türkiye’deki genel objektif açısından baktığımda bir çekince görürüm. Türkiye’nin yüzde 65’i yüzde 70’i muhafazakar profil çiziyorsa, ona hitap edebilen, farklı bir isimle çıkılır” diyebiliyor.

Bu açıklamaya bakıldığında burada asıl var olan gerçek, Kişinin dürüstlüğünden, düşüncesinden ve becerisinden ziyade, kişinin inancı yönünde bir infaz yapılmak isteniyor. Bu çağda bu anlayışla bir siyaset yapılmaya çalışılıyorsa, vay halinize vay halinize… 

Hadi gelin madem konu din ve inanç’sa, bizde konuya sizin bakış açınız olan, pencereden bakmaya çalışalım. İnsanlığı ve insanı var eden o yüce yaradan yaratmış olduğu bir kulu sen şu’sun sen bu’sun diyerek yaratmamıştır. İnsan olarak yaratmıştır. Öleyse bu ayrımcılık nedendir? Yazıklar olsun, insanlar arasına, kendi şahsi çıkar ve menfaatleri için duvar örenlere… Sevgi hoşgörü ve barışın olmadığı yerde dinden bahsedilebilirmi? Aleviliğin merkezi insandır. İnsan Hak’ta,Hak insanda deyimi, boşuna söylenmemiştir. Önemli olan burada insan olabilmektir.

Hak ademi yaratır’ken İnsan olarak yaratmıştır. Ancak yaratıldıktan sonra’ki süreç önem arzediyor. İnsan olabilmek, İnsan’a değer vermek ve insan onuruna yakışır bir şekilde hizmet üretebilmektir. Sn. Kılıçdaroğlu bu güne kadar toplumsal çıkarlar uğruna, bir mücadele verebilmişmidir? Dürüstlüğünden şüphe edebilirmisiniz? Ülkenin ve ülke halkının çıkarlarını gözetebilmişmidir? Toplumsal barışı sağlama adına, bir dik duruş sergilemişmidir? Kişi bu şekilde değerlendirilmesi gerekir. Yoksa; Herkesin inancı kendinedir. Hakla kul arasına girmek, doğru değildir.

Kılıçdaroğlu şahsında bir toplum ötekileştirilmeye çalışılıyor. Bu yaklaşım ülke insanlarına fayda sağlamaz. Ülkenin ve halkın çıkarlarını gözetebilecek bir devlet adamlığı vasvını taşıyıp taşımadığına bakarak kişi değerlendirilmelidir. Sn. İbrahim Halil Oral’ın açıklama ve değerlendirmesi hoş olmamıştır. 

Ayrımcılıktan Türkiye halkına bir fayda yoktur. Bu tür davranışlar içerisinde bulunmak, olsa olsa emperyalizmin dünya üzerindeki çıkarlarına su taşımaktan başka bir şey olamaz diyor ve Türkiye halkını daha duyarlı olmaya davet etmek her yurttaşın görevi olsa gerek diyorum. Umarız Sn İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener bu olaya sessiz kalmayacağını bekliyoruz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.