Ticaret Bakanı Mehmet Muş ATO’da Açıklamalarda bulundu

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, TİM Başkanı Mustafa Gültepe ile birlikte 2022 yılı Kasım ayı dış ticaret rakamlarını Adana Ticaret Odasında basına açıkladı.

Yayınlama: 04.12.2022
A+
A-

İLKGÜN HABER – Ticaret Bakanı Mehmet Muş, TİM Başkanı Mustafa Gültepe ile birlikte 2022 yılı Kasım ayı dış ticaret rakamlarını Adana Ticaret Odasında basına açıkladı.

En yüksek aylık ihracat değerine ulaşıldığına dikkat çeken Bakan Muş sözlerini şöyle sürdürdü: “Kasım ayında ihracatımız yıllık yüzde 1,9 artışla 21,9 milyar dolar oldu. Ocak-kasımda ihracatımız yıllık yüzde 14 artışla 231 milyar dolar olarak gerçekleşti. Enerji ithalatımız yüzde 17,4 artışla 7,7 milyar dolara yükselerek, toplam ithalatımızın 4’te 1’ini oluşturdu” dedi.

Ticaret Bakanı Muş Kasım ayı dış ticaret rakamlarını açıkladıktan sonra, Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, Bakan Muş ve TİM Başkanı Gültepe’yi ATO’da misafir etti. Bir saat civarında süren görüşmede Başkan Yücel Bayram, Üyelerin sorunlarını Bakan Muş’a aktararak, çözüm önerileri için destek istedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bayram, “Sayın Bakanımıza üyelerimizden bizlere ulaşan sektör sorunlarını paylaşma fırsatımız oldu. Bakanımız iletmiş olduğumuz taleplerin takipçisi olacağını ifade etti. Üyelerimizin sorunlarına çözüm bulmak bizim en önemli görevimiz, her platformda üyelerimizin sorunlarına çözüm aramaya devam edeceğiz. Adanamızın menfaatine atılacak her adımı atacağız ve Adana’mızı Üyelerimizle birlikte çok daha iyi yerlere taşıyacağız. Bakanımızın bizleri ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduk ve  tüm Üyelerimiz adına Bakanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.