TÜM EMEKLİ KARDEŞLERİME ÇAĞRI

Emekli feryat ediyor! Geçinemiyoruz bu sesi duyun diyor. Ancak; AKP iktidarı ve diğer partiler bu sesleri duymaktan ziyade, seçimleri nasıl kazanırız ve sonrasında rantımıza nasıl rant katabiliriz onun derdindeler.

Yayınlama: 25.03.2024
Düzenleme: 25.03.2024 19:19
A+
A-

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana şubesinin 21 Nisan 2024 Tarihinde yapılacak olan kongresi nedeniyle, fırsatı değerlendirmeye çalışanların yine sahnede olduklarını görüyoruz…

Her zaman her yerde, daldan dala zıplayarak, kendi şahsi çıkar ve menfaatleri için, her türlü renge girmeyi alışkanlık hale getirenler, derneğin yaklaşan seçimi nedeniyle,yine  ortalıkta sahneye çıkmaya başladılar.

Her şey bitti’de şimdi emekliler derneği kaldı. Gerçi sanmıyorum; Kazım Ağa ve onun şu anki familya tayfası, bu fırsat ve saltanatı bunlara bıraksınlar. Gerçi onlarında bu fırsatçılardan elbette geri kalır bir yanları yoktur.

Tüm bu nedenlerle, işte tamda burada, tarihi bir sorumluluk gerektiren bir durum meydana çıkıyor. Bu sorumluluk duygusu içerisinde, bu saltanatı yıkmanın tek yolu vardır. Oda örgütlü bir güç birliği yapmaktan geçiyor. Ancak o zaman bu saltanat ve yanlış gidişata dur diyebiliriz.

Örgütlü yapılanma başarının ana temasıdır. Bu bilinçten uzak olanlar sizce bu işi başarabilirler mi? Asla başaramazlar.  O zaman bunların bu kadar hırs ve ısrarı niye? İşte orası tam bir muamma görülüyor…

İşte tamda bu balgamda, ortaya çıkan bu kişilere sormak isterim. Allah aşkına, bu güne kadar, emekliler adına gerçek anlamda, hangi bir faaliyette bulundunuz’da şu an utanmadan sıkılmadan bireysel olarak aday olunmaya kalkışılıyor, anlamış değilim. Emeklinin kaderi bu olmasa gerekir…

Emekliye gelen vuruyor, giden vuruyor. İktidarı vuruyor, muhalefeti vuruyor. Emekli adeta yolunacak bir kaz misali,hep yalanla dolanla kandırılmaya çalışılıyor. Bu davranış hoş bir tutum değildir. Tüm bu olanlar yetmiyormuş gibi, birde şimdi; arsız ve yüzsüzler, emekliyi yolunacak keklik sanarak, birilerinin adına, emeklilerin duygularını istismar etmeye çalışıyorlar.Bu hoş bir şey değildir.

İNSANDA BİRAZ UTANMA OLUR YAHU

Şu an Adayım diye ortaya çıkan biri, yıllarca TÜED derneğinin yönetimlerinde bulunmuş ve geçen dönem’de  aday olmuştu. Seçilemeyince, birilerinden icazet alarak yeni bir oluşum içerisine girerek, benzer bir dernek kurarak, orada kendine bir yer bulmuştur. Ancak anladığım kadarıyla orada fazla bir rant kapısı bulamadığından, bu kişininde tekrar TÜED başkanlığına  aday olduğunu duyuyorum.

Diğer iki kişiye gelince, şu an bu kişiler, mevcut dernek yönetimi içerisinde bulunmaktadırlar. Bu kişiler şu ana kadar, görevlerinde ne yaptılar’ki, şimdi ayrı ayrı aday olmaya kalkışıyorlar. Elbette aday olmak en demokratik haklarıdır. Ne yapalım şimdi  bizde bu derneğin bir üyesi olarak, tüm çıkacak adaylara hayırlısı olsun demekten başka ne diyebiliriz.

Bu arada, geçmişte bu çorbada tuzu olan bazı arkadaşlarda, kendilerince sözde bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Ancak bu iş KÖRLER SAĞIRLAR BİRBİRİNİ AĞIRLAR misali kendilerine göre sözde toplantılar yaparak, bir toplum adına sanki tek karar verici kendileriymiş gibi, aday olan bir kişi ile el sıkışarak destek sunmuş olmaları, bahsı geçen o toplum yapısını ne kadar bağlar, bu anlamda doğrusu çok merak ediyorum.

TOPLUMSAL ÖRGÜTLENMENİN OLMADIĞI BİR YAPIDAN SONUÇ ÇIKMAZ

EMEKLİLER Adana’da sahipsiz değildir. Örgütlenme Adına görevden kaçmıyor ve YUSUF KAHRAMAN olarak, örgütlü bir gücün oluşması için her türlü çabayı vermeye hazır olduğumuzu belirtiyoruz. Şu ana kadar bir gazeteci ve EMEKLİ olarak, gücümüz oranında, her vesile ile yerel ve ulusal medyada EMEKLİNİN sesi olmaya çalıştık ve çalışacağız. Taktir ve tercih elbette emekli kardeşlerimizin olacaktır….

SÖZ VE KARAR SİZİNDİR

Emekli ac ve perişan bir hayat sürerken,bireysel düşünmek çok yanlış bir şeydir. Emekli can çekişiyor. Emeklinin halinden kimse anlamıyor. Emeklinin yaşamış olduğu bu çile ve ızdırapları, sağır sultan duydu. Ancak İşine gelmeyen ve bir türlü duymak istemeyen siyasiler, her geçen gün emekliyi daha’da çıkmaza sokuyorlar.Yokluk,yoksulluk ve perişanlık her geçen gün daha artıyor. Tüm yaşananlara rağmen, her seçim öncesi, emeklinin ağzına bir parmak bal çalınarak, emekli uyutulmaya çalışılıyor ve emeklinin gerçek anlamda örgütlü bir yapısı yoksa vay halimizedir.

İşcinin, köylünün vatandaşın derdi ‘seçim değil’ geçimdir. Lütfen: geçinemeyen emekliyi görün artık…

Emekli’ye verilmesi düşünülen bayram ikramiyesi 3000 TL olmuştur. Emekli kardeşlerim bu şekliyle, yani 3000 TL ile bayram edermi bilemiyorum. Gerçi emekli kardeşlerimize’de birazcık müstahak dersek yanılmış olmayız.

2023 seçim vaatlerinde, o zamanın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emekliye bayram ikramiyesi olarak 15000 TL vereceğini açıklamıştı. Tüm bunlara rağmen bir çok emekli, tercihini iktidardan yana kullandı. Peki iktidar seçildikten sonra ne yaptı?

Geçen bayram emekliye 2000 TL bayram ikramiye ödenir’ken, bu bayram’da 3000 TL bayram  ikramiyesi ödeneceği açıklanıyor.Ödenecek olan bayram ikramiyesi ile, günün şartlarında ancak 5 litre zeytinyağı alınabiliyor. Emeklinin; iktidar ve mualefet’ten istediği tek şey, emeklinin feryadına kulak verilmesidir.

Emekliler; ülkede huzur barış ve insanca bir yaşam istemekle beraber, kimseye muhtaç olmadan, geçinebilecekleri bir maaş istiyor. Çok şeymi istiyorlar acaba! İnsanca yaşamak istiyorlar.

Emekli feryat ediyor! Geçinemiyoruz bu sesi duyun diyor. Ancak; AKP iktidarı ve diğer partiler bu sesleri duymaktan ziyade, seçimleri nasıl kazanırız ve sonrasında rantımıza nasıl rant katabiliriz onun derdindeler.

Emekli ise, her gün her şeye gelen zamlar içerisinde, kıvranarak almış oldukları emekli maaşı ile günü ve çocuklarını, bu şartlarda nasıl geçindireceğini düşünüyor. Peki emekli dernekleri bu güne kadar sizin sorunlarınızla ilgili ne yapıyorlar? Sizi oyalamaya ve uyutmaya devam ediyorlar.

Ben asla uyumuyorum ve bu oyunu bozmak için elimden ne geliyorsa, onu yapmaya çalışacağım. Oyunu birlikte bozmaya varmısınız? Taktir Emekli Kardeşlerimindir…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.