2022 yılı Kasım ayı içerisinde toplam 304.776 araç kontrol edildi

Adana Valiliği gözetim ve denetiminde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından 2022 yılı Kasım ayı içerisinde toplam 304.776 araç kontrol edilmiştir.

Yayınlama: 07.12.2022
A+
A-

İLKGÜN HABER – Trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için Adana Valiliği gözetim ve denetiminde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından 2022 yılı Kasım ayı içerisinde toplam 304.776 araç kontrol edilmiştir.
Kasım ayı içerisinde yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı 1.150 araç trafikten men edilmiş, 570 sürücünün ehliyetine el konulmuştur. Alınan tüm etkin önlemlere rağmen; trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2022 yılı Kasım ayı içerisinde İlimiz sınırlarında toplam; 17 maddi hasarlı, 440 yaralamalı, 7 ölümlü olmak üzere toplam 464 trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda maalesef 656 vatandaşımız yaralanmış, 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.
Valiliğimizce, İlimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.
Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hız limitlerine uymaları, emniyet kemerlerini takmaları, hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise  112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın ilgisi ve desteklerine büyük ihtiyaç vardır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.