5 milyon kişinin borcu silinecek ama 19 milyon borçlu ne yapacak?

İLKGÜN HABER – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye’de 24 milyon 84 bin kişinin icra batağına saplandığını söyledi. İcralık yurttaş sayısında son bir yılda 1 milyon 217 bin artış olduğuna dikkat çekerek icra batağı gerçeğine vurgu yapan Barut, “İktidar 5 milyona yakın ailenin 2 bin liraya kadar olan borcunu icradan düşecek bir […]

5 milyon kişinin borcu silinecek ama 19 milyon borçlu ne yapacak?
Yayınlama: 15.09.2022
A+
A-

İLKGÜN HABER – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye’de 24 milyon 84 bin kişinin icra batağına saplandığını söyledi. İcralık yurttaş sayısında son bir yılda 1 milyon 217 bin artış olduğuna dikkat çekerek icra batağı gerçeğine vurgu yapan Barut, “İktidar 5 milyona yakın ailenin 2 bin liraya kadar olan borcunu icradan düşecek bir düzenlemeye giderken milyonlarca insanı icra batağına saplayan yanlış ekonomi yönetiminden neden vazgeçmiyor? Bataklığı kurutmadan çözüm bulunmaz” dedi.

“ÜLKE YANGIN YERİNE DÖNDÜ”

AKP’nin yanlış ekonomi politikalarından kaynaklı yüksek enflasyon, rekor kıran işsizlik ve fahiş zamların ülkeyi yangın yerine döndürdüğünü ifade eden Ayhan Barut, “İş bilmezlerin elindeki ülkemiz uçuruma sürükleniyor. Esnafından çiftçisine, işçisinden emeklisine herkes canının derdine düşmüş, ocaklar sönmüş durumda ama AKP sadece rantı ve yandaşı düşünüyor.
Ülkemizde milyonlarca icra dosyası bekliyor. Milyonlarca işsiz perişan halde. Emeğiyle geçinenlerin alım gücü düştü. Emeklisinden esnafına herkes perişan halde. Perişan ettiğiniz yurttaşlarımıza destek verin” diye konuştu.

“SON BİR YILDA 1 MİLYON 217 BİN ARTTI”

AKP’nin bile isteye yanlışlara devam ettiğini, bunun bedelini ise ülke ekonomisi ve yurttaşın ödediğini dile getiren Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Bugün maalesef icra dairelerinde derdest bulunan dosya sayısı ise son bir yılda 1 milyon 217 bin adet artarak 24 milyon 84 bine çıktı. AKP ise 5 milyona yakın ailenin 2 bin liraya kadar olan borcunu icradan düşecek bir düzenlemeye giderken milyonlarca insanı icra batağına saplayan yanlış ekonomi yönetiminden neden vazgeçmiyor? Herkes biliyor ki bataklığı kurutmadan sorunlara kalıcı çözüm bulunmaz. Bataklığın nedeni ise tek adam rejiminin ekonomi bilimine aykırı ve yurttaşı değil rantiyeyi gözeten politikalarıdır. İcra affına ihtiyacımız yok. Asıl olarak yurttaşı borç ve icra batağına sokan politikaların değiştirilmesine ihtiyacımız var. Üreten, ürettiğinden kazanan, tüketebilen bir Türkiye için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Bunlar zaten yapmıyorlar, böyle bir niyetleri de yok. Çözüm için halkın iktidarına destek verin.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.