Aktek Bilişim ve Oracle Türkiye bulut hizmetlerinde iş birliğine gitti

Aktek Bilişim şirketi tarafından şirketleri ciddi bir yatırım maliyetinden kurtaran sistem Türkiye’de ilk kez hayata geçiriliyor. Oracle Türkiye ile iş birliği içerisinde geliştirilen teknoloji ile şirketler bulut sistemi teknolojisini kullanabilmek için yurt dışına çıkmak zorunda kalmayacak.

Aktek Bilişim ve Oracle Türkiye bulut hizmetlerinde iş birliğine gitti
Yayınlama: 13.09.2022
A+
A-

 

Aktek Bilişim, dünyanın en büyük ikinci yazılım şirketi olarak sayılan Oracle’ın Türkiye ekibiyle yaptığı iş birliği çerçevesinde şirketlere ülke içerisinde bulut hizmeti teknolojisiyle seçenekler sunuyor. Oracle Exadata Cloud at Customer teknolojisi ile Türkiye’nin bu alanda hizmet vermeye başlayan ilk teknoloji şirketi olan YTÜ Yıldız Teknopark şirketlerinden Aktek, halihazırda globalde yazılımlar geliştirdiği ülkeleri yakın zamanda yeni teknolojisiyle tanıştırmaya hazırlanıyor.  

5 ana dalda faaliyet gösterdiklerini söyleyen Aktek Genel Müdürü Fethi Baytan, bulut teknolojileri konusunda geniş bir danışmanlık ekibiyle çalıştıklarını ve Türkiye’deki müşterilerine de Oracle EBS ve Cloud desteği verdiklerinin altını çizdi. Baytan, “Yazılım geliştirme bölümümüzle müşterilerimize yeni yazılım teknolojileri sunmaktayız. Bunun yanında, yazılım geliştirme departmanımızla şirketlere yazılım teknolojileri kullanarak çözümler sunuyoruz. Kurumsal iş zekası departmanımızda Tableau ürünü ile şirketlerin mali raporlama ve bütçeleme ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bunun yanı sıra RPA alanında UiPath ürünü ile süreç otomasyonu hizmetleri veriyoruz. En son sistem yönetim hizmetlerinde network, güvenlik, sistem barındırma ve sistem destek hizmetlerimiz de bulunuyor” dedi.  

“TÜRKİYE’DE İLK KEZ AKTEK TARAFINDAN FAALİYETE GEÇİRİLDİ” 

Oracle Türkiye ile bulut teknolojileri konusunda iş birliği içerisinde çalıştıklarını ifade eden Fethi Baytan, şöyle devam etti:  

“Türkiye’de Oracle Exadata Cloud at Customer Sanal Makine hizmeti veren ilk firmayız. Oracle Türkiye ile birlikte yaptığımız bu iş birliği, güvenli bulut hizmetleri sağlamak konusunda stratejik bir iş birliği aslında. ExaC@C teknolojisi sunan bir donanım yatırımı yaparak müşterilerimize yüksek sürdürülebilirlik ve performans sunan bir çözüm geliştirdik. Bu sayede müşterilerimiz, donanım yatırımı yapmadan gerek canlı sistemlerini gerek yedek sistemlerini gerekse veri ambarı ya da data analitik gibi projeleri kullanacakları veri tabanı sistemlerini bizim data merkezimizde güvenli bir şekilde barındırabilecekler ve burada yönetilebilir bir hizmet olarak sistem yönetimini de alabilecekler. Bu sistemin avantajlarından bir tanesi, müşterilerin bulut sistemi teknolojisini kullanmak için yurtdışına çıkma zorunlulukları veya ortak bulut sistemi kullanma zorunlulukların kalmaması. Yani kendilerine yönelik bir bulut sistemi kullanabilecekler. Bu sistem, müşterilerimizin istedikleri zaman kaynak arttırımına imkan verebiliyor, ihtiyaçları olmadığı noktada da kaynak azaltımı yaparak ‘kullandığın kadar öde’ imkanı sunuyor.  

“DÜNYANIN ÖNEMLİ ŞİRKETLERİNE YAZILIMLAR GELİŞTİRİYORUZ” 

Bu sistem sayesinde Türkiye’deki müşterilerine bulut hizmetleri konusunda önemli bir destek verdiklerini belirten Baytan, “Bu sistem özellikle yurtdışında veri merkezlerinde veri barındırmak istemeyen firmalar için mükemmel bir seçenek. Şirketler, bu konuda bizim sistemimizi kullanarak Türkiye içerisinde yerleşik bir performanslı veri tabanlı sunucusu hizmeti elde etme imkanı bulmaktalar. Biz bu alanda iddialıyız. Oracle Türkiye ile yaptığımız stratejik iş birliğimiz sayesinde dünyanın önemli şirketlerine yazılımlar geliştiriyoruz. Önümüzdeki 3 yıllık dönem içerisinde ulusal pazarda daha etkin olmayı planlıyoruz. Geliştireceğimiz yazılım ürünleriyle SaaS (Software as a Service) hizmet olarak yazılım modeli içerisinde yeni ürünler piyasaya sunacağız. Bununla beraber yurt dışında da şirket faaliyet alanlarımız içerisindeki en az 1 hizmet alanında yurt dışına açılmak ve oradaki müşteriler elde etme hedefimiz var” şeklinde konuştu. 

 

 

Your browser does not support the video tag.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.