Altılı Masa Adana Seçim ve Hukuk İşleri Toplantısı

Altılı masanın Adana ili seçim güvenliği komisyonu ikinci toplantısını Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Altılı Masa Adana Seçim ve Hukuk İşleri Toplantısı
Yayınlama: 22.03.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – Altılı masanın Adana ili seçim güvenliği komisyonu ikinci toplantısını Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda altılı masanın Adana ili seçim güvenliği komisyonunun bugüne kadarki çalışmaları, mutabakata varılan hususları ve iş birliğinin yol haritası açıklandı.

Seçim güvenliğinin temini; seçimlerin adil, dürüst ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesini ve vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile seçime katılımını sağlamak için esastır. Seçim güvenliği, seçim sürecinin vazgeçilmez bir unsurudur ve bunu temin etmek de seçimin yönetim ve güvenliğinden sorumlu kurumlar ile seçime katılan siyasi
partilerin asli görevidir.

Son yıllarda seçim süreçlerinde ülkemizde yaşadığımız olumsuzluklar, haksızlıklar , vatandaşlarımızın seçimlere olan güvenini zedeleyerek oy verme davranışlarını ve motivasyonlarını etkilemiş, kaygı ve endişelerini artırmıştır.
Seçim güvenliği için hazırlıklarımızı seçim tarihi netleşmeden başlatmış ve yürüten durumdayız. Bu süreçte, seçimin sonuçlarının herhangi bir şekilde tartışma içinde olmaması için gece gündüz çalışmalar yapıyoruz. Altılı masanın Adana ili seçim güvenliği komisyonu olarak gerçekleştirilen toplantılarda, seçim güvenliğinin temini için gerekli unsurlar ve bu konularda yapılacak iş birliğinin esasları görüşüldü.

Bu iş birliği seçim öncesi hazırlıkları, seçim günü oy kullanma ve sayım işlemlerinin usulüne uygun yürütülmesinin sağlanması, sandıkların kapanmasıyla YSK’nın ilan edeceği geçici sonuçlara itirazların süresinde ve usulüne uygun şekilde yapılması dahil olmak üzere, sonuçların kesinleşmesine kadarki bütün seçim sürecini kapsıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.