Av. İsa Ayanoğlu İyi Parti Adana il binasında Mv. Aday adaylığını açıkladı

İyi parti Adana il Başkanlığında yoğun bir katılımla 28. Dönem Adana milletvekili aday adaylığını açıklayan Av. İsa Ayanoğlu, Bugün taşın altına yalnızca elimizi değil, gövdemizi koyma zamanı dedi.

Yayınlama: 24.03.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – İyi parti Adana il Başkanlığında yoğun bir katılımla 28. Dönem Adana milletvekili aday adaylığını açıklayan Av. İsa Ayanoğlu, Açıklamasında Bugün kendi rahatımızı, işlerimizi, şahsi ikbal ve ihtiyaçlarımızı  düşünme zamanı değildir. Bugün taşın altına yalnızca elimizi değil, gövdemizi koyma zamanı dedi.

Adana’mızın Aladağ ilçesinde 1983 yılında doğduğunu açıklayan Av.İsa Ayanoğlu, 2006 yılında  eğitim hayatını tamamlayarak serbest avukatlığa başladığını belirterek, 2010 yılından bu yana evli ve iki çocuk babası olduğunu söyledi.
Birçoğunuzun bildiği üzere 2016  yılına kadar Milliyetçi Hareket Partisinde siyaset yaptığınıda belirten Ayanoğlu, Bu partide 25. Ve 26. Dönem milletvekili adayı oldum.

Sayın genel başkanımız Meral Akşener’in başlattığı kongre sürecine dahil olup destek vererek İyilerle birlikte, iyilik yolunda yürümeye başladım. Aileme ve işime zaman ayırmam gerektiği için Uzunca bir süre adaylık başvurusu yapmamıştım. Ancak bugün itibariyle her zamankinden çok farklı, çok kritik bir seçime doğru gidiyoruz.
 
29 Ekim 1923 te büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğündeki kurucu iradenin ilan ettiği Cumhuriyetinizin 100. Yılındayız. 100 yılık geçmişimizde sayısız tehlike ve badireler atlattık.
Ekonomik Buhranlar, darbeler, terör saldırıları, savaşlar, büyük deprem ve doğal afetler yaşadık. Yakın zamanda 10 ilimizin etkilendiği, 4 ilimizin ise tamamen yerle bir olduğu büyük bir deprem felaketi yaşadık. Allah yaşamını yitiren kardeşlerimize rahmetiyle muamele eylesin. Geride kalanlara sabırlar versin. Böyle bir afeti bir daha yaşatmasın dedi.
 
 Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimine doğru gidildiğine vurgu yapan Mv. Aday adayı İsa Ayanoğlu, Kısmet olurda seçildiği taktirde yapacak çok işlerinin olduğunu söyledi.
 
1- Büyük felaketlerle yıkılmış kentlerimizin, aslına uygun ve sağlam biçimde inşaasına ihtiyaç var,
2-İnsanlarımızın yarlarının sarılmasına, tekrar yaşama heves ve inancına sahip olmalarına ihtiyacımız var,
3-Çöken ekonomik yapımızın tamir, tadil ve yeniden yapılandırmaya ihtiyacı var,
4-Siyasi müdahaleler ve liyakatsiz atamlar nedeniyle Vatandaşı çaresiz ve çözümsüz bırakan, güvende hissettirmeyen, terazisi kırılmış, temelleri çürümüş adalet sisteminin  yenin yapılandırılmaya, adil, tarafsız ve bağımsız Türk yargı sisteminin tesis edilmesine ihtiyacımız var,
5-İş bulamayan, evine ekmek götüremeyen vatandaşlarımızın  işe, aşa ve barınacak bir eve ihtiyacı var.
6-İşi olduğu halde geçinemeyen, enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında inim inim inleyen vatandaşlarımızın da rahat bir nefes almaya ihtiyacı var,
7Yıllarca okuyup dirsek çürüterek üniversite bitirip, aldığı eğitime rağmen atanamayan öğretmenlerimizin, mühendislerimizin, sağlık personellerimizin ve diğer yüksek okul mezunlarının eğitildiklerini alanlarda istihdam edilmeye ve atanmaya ihtiyacı var,
8-Zor şartlar altında çalışan, Şiddete maruz kalan doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın iyileştirmeye ve korunmaya ihtiyacı var,
9-Açlık sınırının altında yaşayan emeklilerimizin ve yine açlık sınırın altında maaş alan asgari ücretlinin insanca yaşamasını sağlayacak bir gelire ihtiyacı var,
10-Tayin ve ihraç baskısı altında çalışan özellikle hakim savcı ve adliye personeli ile polis ve asker gibi kolluk görevlilerinin siyasi baskıdan uzak biçimde görevlerini anayasa ve yasalara göre ifa etme ortamına kavuşmaya ihtiyacı var.    
11-İçleri boşaltılmış, hafızaları silinmiş ve işlevsiz hale getirilmiş kurum ve kuruluşlarımızın iyileştirilmeye, İHya edilmeye, tekrar şeffaf ve hesap verir bir hale getirilmeye  ihtiyacı var.
12-Birbirinden koparılmış, suni gündemlerle birbirine düşman edilmiş tüm vatandaşlarımızın kucaklaşmaya ve BarıŞ içinde yaşamaya ihtiyacı var.
13-İşkenceye, istismara, tecavüze  ve her türlü şiddete maruz kalan kadın ve çocuklarımızın bu suçlar işlenmeden önce de korunmaya ve kendilerini güvende hissetmeye ihtiyacı var,
14Gelecek kaygısının  yanı sıra barınma, beslenme gibi temel sorunlarla boğuşan üniversite öğrencilerinin de sıkıntılarından kurtulmaya ihtiyacı var,
15Yüce Türk Devletinin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmaya, medeni devletler arasında yerine almaya, uluslararası alanda kaybettiği itibarını yeniden kazanmaya ihtiyacı var,
16Büyük Türk ulusunun geleceğini, bir kişinin iradesine bırakan sorunlu bir yaklaşım yerine, kimi zaman tartışarak, kimi zaman  restleşerek ama en nihayetinde ortak bir noktada uzlaşarak, bir arada medenice yaşayabileceğimizi bize gösteren millet  ittifakının bu anlayışının tüm ülkeye yayılmasına ihtiyacımız var.    
17-Her şeyden öte cumhuriyetin temel diğerlerinin tehlikeye düştüğü, tarikatların, yobazların ve cumhuriyet düşmanlarının söz Sahibi olduğu, anayasal sistem değişikliğiyle devletin devletin kurumsal kimliğinin tek bir kişinin iradesine tahvil edildiği, otoriterleşmenin en son aşamaya gelerek rejimin tehlikeye  girdiği şu ortamda Mustafa Kemal’in açtığı yolda, gösterdiği ilkler ışığında cumhuriyeti muhafaza ve müdafaa  edecek nesiller yetiştirmeye ve bu nesilleri Türk devletinde egemen kılmaya ihtiyacımız var,
İşte saymakla bitiremeyeceğimiz bu görev ve ihtiyaçlar nedeniyle cumhuriyetin yetiştirdiği Aydın ve ilerici geçlerin insiyatif alması zaruri hale gelmiştir.

Bugün kendi rahatımızı, işlerimizi, şahsi ikbal ve ihtiyaçlarımızı  düşünme zamanı değildir. Bugün taşın altına yalnızca elimizi değil gövdemizi koyma zamanıdır.

Çok çalışacağız birlikte başaracağız,Birlikte Kazanacağız diyerek sözlerini tamamladı. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.