Çukurova altın çağını yaşayacak

Çukurova’da en düşük işçi ücreti 35 bin lira oldu, işçiler bayram etti, Başkan Soner Çetin’le birlikte halay çekti.

Çukurova altın çağını yaşayacak
Yayınlama: 20.02.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – Çukurova’da en düşük işçi ücreti 35 bin lira oldu, işçiler bayram etti, Başkan Soner Çetin’le birlikte halay çekti.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Ne yapsam sizin hakkınızı ödeyemem. 35 bin lira maaş ile bir rekora imza attık. Ananızın ak sütü gibi helal olsun” dedi.
Çukurova’nın altın çağını yaşayacağını belirten Başkan Soner Çetin, “Acemilerin elinde Çukurova kötüye gider. Sizlerin desteğini bekliyorum. Tüm partilere mensup hemşehrilerimin oyuna talibim” şeklinde konuştu.

Çukurova Belediyesinde şirket işçilerini kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Çukurova Belediyesi ile Genel İş Sendikası 2 Nolu Şube arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine göre Çukurova Belediyesinde en düşük işçi maaşı 35 bin lira oldu. İmza töreni sonrası işçilerle halay çeken Başkan Soner Çetin, “Ananızın ak sütü gibi helal olsun” ifadesini kullandı.
Toplu iş sözleşmesi imza töreni Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.İşçilerin tamamen doldurduğu salonda büyük bir coşku hakimdi. Salona sığmayan işçiler Başkan Soner Çetin’in konuşmasını belediye bahçesine kurulan ses sistemiyle dinledi.

Başkan Soner Çetin, işçilere hitaben yaptığı konuşmada, “Tüm araştırmalarda Türkiye’nin en başarılı belediye başkanı seçildiysem bunda sizlerin büyük payı var, ne yapsam sizlerin hakkını ödeyemem.

Ahde vefa herkeste olması gereken bir özelliktir. Bu anlamda işçi arkadaşlarımı kutluyorum. 2014 yılında göreve geldiğimiz zaman belediyeyi önemli bir borç yüküyle teslim aldık. Ama bundan hiç
şikayetçi olmadık. Çukurova yaşam alanı olduğu için küçük bir gelirle işleri yürütmek zorundaydık. Kaçağı göçeği önledik, tasarruf yaptık, ancak işçimizden hiçbir zaman işçimizden kısmadık. Dürüstçe belediyeyi 10 yıl boyunca yönettik, belediyeyi borç batağından kurtardık.

Borcunu sıfırlamış, çok çalışmış, üretmiş, her yıl bir toplu açılış yapmış, kasasından para olan bir belediye haline getirdik. Bunu hep beraber başardık” dedi.
10 yıl boyunca gece gündüz demeden özveriyle çalıştıklarını belirten Başkan Soner Çetin, “İnsan bunun karşılığında ödüllendirmeyi beklemese de haksızlığa uğramayı da beklemez. Görevini düzgün yapanı takdir etmek lazım. Öyle bir belediye başkanı getireyim ki benim tutmam olsun dememek lazım. Ben ahde vefayı unutmadım ama kimsenin adamı olmadım, ancak kimseyi de satmadım.
Bundan dolayıdır ki kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledim. Bugün kurultay iptal oldu yeniden oy kullanılacak deseler yine giderim Kemal Kılıçdaroğlu’na destek veririm.

Biri diyor ki, “Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeseydin şimdi tartışmasız Büyükşehir adayıydın. Ben makam mevki için kişiliğimden ödün vermedim, yine vermem” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.