Depremzede baba-kız Yürekleri dağladı

Uzun yıllar Anadolu Ajansı Hatay Muhabirliğini yapan Hamza Ezer, yüzyılın felaketinde eşi Yıldız Ezer ve 8 yaşındaki Elmena Nazlı Ölmez ve 13 yaşındaki Mertcan Ölmez’i kaybetti.

Depremzede baba-kız Yürekleri dağladı
Yayınlama: 13.02.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – Uzun yıllar Anadolu Ajansı Hatay Muhabirliğini yapan Hamza Ezer, yüzyılın felaketinde eşi Yıldız Ezer ve 8 yaşındaki Elmena Nazlı Ölmez ve 13 yaşındaki Mertcan Ölmez’i kaybetti.

Hatay merkezde ikamet eden, depremde 16 saat enkaz altında kalan ve komşularının yardımıyla kurtulan Hamza Ezer; hastanedeki tedavisinin ardından Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesisleri’nde ağırlanıyor.

4 katlı binanın 2.katında depreme yakalanan Hamza Ezer’in kızı Elçin 81 saat enkaz altında kaldıktan sonra komşuları tarafından kurtarılarak hastanede tedavi altına alınmıştı.

Halen eşi ve 1 torunu göçük altında bulunan 38 yaşındaki Elçin Ezer ile babası 72 yaşındaki Hamza Ezer’in buluşması yürekleri dağladı.

Yaşadıklarını gözyaşları içerisinde anlatan depremzede Ezer Ailesi, özellikle Hatay ve ilçeleri Belen, Kırıkhan ve Samandağ’da yıkımın çok olduğunu, kayıpların da şu ana kadar açıklanan rakamların çok üzerinde olduğunu ifade etti.

Enkazın kaldırılarak çocuklarının hiç olmazsa cesetlerini uygun şekilde defnetmek istediğini ve yetkililerden bu konuda yardım istediğini belirten Elçin Ezer; deprem bölgesinde artık arama-kurtarma çalışmalarının yerini enkaz kaldırma çalışmalarına bıraktığını söyleyerek şunları kaydetti;

“Benim bulunduğum enkaza ekipler 4.günün sonunda geldi. Ben 81 saat sonra komşularımın ve gönüllülerin çabalarıyla enkazdan çıkarıldım. O ana kadar benim bulunduğum enkazda hiçbir görevli yoktu. İlk andan itibaren arama-kurtarma ekipleri gerekli müdahaleleri yapsaydı, kayıplarımız bu kadar fazla olmazdı.”

Depremde torunu Elmena Nazlı Ölmez’in cenazesinin çıkarılıp toprağa verildiğini, eşi ve diğer torunu Mertcan Ölmez’in ise hala enkaz altında olduğunu söyleyen Hamza Ezer ise “Enkazdan yaralı olarak çıkarıldıktan sonra büyük bir umutla enkazın olduğu yerden ayrılmadım. 4 gün boyunca soğuk ve yağmur altında komşularımın insanüstü çabalarını çaresizce izlemek zorunda kaldım. Kızımın yaralı olarak çıkarıldığını bana söylediler ama hala eşim ve Mertcan enkaz altında. Tek dileğim onların hiç olmazsa cenazelerinin çıkarılarak toprağa verilmesi. Büyük ve tarifsiz acılar yaşıyoruz. Söylenecek çok şey var ama bugünün konusu değil. Sağolsunlar; meslektaşlarım bana sahip çıktılar” dedi.

ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir de konuşmasında; Hatay Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanlarından Ahmet Abdullahoğlu vasıtasıyla Hamza Ezer’in ÇGC Sosyal Tesisleri’ne getirildiğini belirterek, “Kızı Elçin Ezer’in de hastanedeki tedavisinin ardından baba-kızı bir araya getirdik. Yaşanan acının tarifi yok. Biz ÇGC olarak Elçin Ezer’in hastane sürecinde yanında olduk, Hamza Ezer’i de tesislerimizde konuk ediyoruz. Bu süreçte yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olarak acıları paylaşıp, azaltma gayretindeyiz. Allah milletimize bir daha böyle bir acı yaşatmasın” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.