DR. HALICI: “TEKNOLOJİNİN EN ÖNEMLİ KAYNAĞI İNSANDIR”

Teknolojinin önemine değinen Dr. Hüseyin Halıcı, teknolojinin en önemli kaynağının insan olduğunu söyledi.

DR. HALICI: “TEKNOLOJİNİN EN ÖNEMLİ KAYNAĞI İNSANDIR”
Yayınlama: 29.07.2022
A+
A-

İLKGÜN HABER – Teknolojinin en önemli kaynağı insandır” diyen Halıcı Group CEO’su ve Toplum 5.0 Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Halıcı, bir firmadaki insan kaynağı ya da insan sermayesinin o firmadaki farklılık yaratan en önemli parametre olduğunun altını çizdi.

“GELİŞMİŞ ÜLKELERİN HEGEMONYASINDA ALGILANMAMALI”

Dr. Halıcı; teknolojiyi gelişmiş ülkelerin hegemonyasında algılamamak ve bu psikolojiden kurtulmak gerektiğini ifade ederek, Türkiye’nin başta savunma sanayi olmak üzere bu konuda gelişim gösterdiğini ve atılım içinde olduğunu ancak daha fazlasına ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Gelecek için teknolojiyi kullanan tarafta olmaktan ziyade geliştiren tarafta olunması gerektiğini belirten Dr. Halıcı; kullanıldığı takdirde ise insanlık için daha doğru, daha faydalı işlerde kullanılmasını önerdi.

“TEKNOLOJİYE POZİTİF BAKILMASI GEREKİR”

Yapay zekanın bir çocuğa benzediğini ve nasıl yetiştirilirse öyle geliştiğini kaydeden Dr. Halıcı, “Yapay zekadan korkmamalıyız. Bunu geliştiren de ortaya çıkaran da insandır.” dedi.

Yapay zekanın hakimiyeti ve robotların insanların yaptığı işleri elinden alması konusuna da değinen, bugün bir robotun devreye alınması için bile 2-3 ay çalışıldığını ve bu nedenle teknolojiye pozitif bakılması gerektiğini kaydeden Dr. Halıcı, “Bakış açısını değiştirirsek, o zaman teknolojiye daha pozitif bakıyoruz. Pozitif bakınca seviyoruz, sevince ilgili duyuyoruz, ilgi duyunca da çalışmaya başlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ANCAK MASAYI HEP BİRLİKTE TAŞIRSAK BAŞARIYA ULAŞIRIZ”

Özel sektör, kamu, akademi ve STK’ların birlikte yürüttükleri işlerin başarıya ulaşacağını belirten Dr. Halıcı, bu paydaşların bir arada çalıştığı takdirde iyi bir sonuç elde edilebileceğini söyleyerek şu örneği paylaştı:

“Örneğin bir masayı ele alalım. Masayı özel sektör, kamu, akademi ve STK’ların hiçbiri tek başına kaldıramaz. Ancak hep birlikte kaldırdıkları takdirde başarı gelir. Ben bunun olacağına inanıyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.