Gümüşdamla kabri başında anıldı

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri iken geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat eden Mustafa Gümüşdamla, Asri Mezarlığındaki kabri başında anıldı.

Yayınlama: 25.11.2022
A+
A-

İLKGÜN HABER – Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri iken geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat eden Mustafa Gümüşdamla, Asri Mezarlığındaki kabri başında anıldı. 24 Kasım 2011’de aramızdan ayrılan Mustafa Gümüşdamla için 11.ölüm yıldönümünde ailesi ve dostları kabri başında bir araya geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın talimatıyla yeniden düzenlenen kabri başında düzenlenen anma törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP eski Milletvekillerinden İbrahim Özdiş, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, Başkanvekili Mustafa Özke, Genel Sekreter Sefa Saygıdeğer, Başkan Yardımcılarından Engin Kanber, Seyhan Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Başçı, gazeteci dostları ve ailesi katıldı.

Başkan Zeydan Karalar; “Mustafa Gümüşdamla’nın hayata gözlerini kapamasının ardından 11 yıl geçti. Adana’da halkın haber alma hakkını gözeten, çalıştığı süre boyunca objektif habercilik anlayışından taviz vermeyen Mustafa Gümüşdamla, kalemini daima halkın yararına kullandı. Meslektaşları, ailesi ve arkadaşları her yıl kabri başında anma programı düzenleyerek, onun anısını yaşatıyorlar. Adanalılar olarak onu asla unutmayacağız. Mustafa Gümüşdamla’yı rahmet ve özlemle anıyoruz…”dedi.

CHP Eski Milletvekillerinden İbrahim Özdiş de yaptığı konuşmada; merhum Mustafa Gümüşdamla ile adaylığı döneminde birlikte çalıştığını, Gümüşdamla’nın büyük bir fedakarlık ve özveri ile çalıştığını, hiçbir menfaat gözetmeksizin, yoldaşlık ve bir dava inanmışlık adına emek sarfettiğini belirterek, “İyi bir dost, iyi bir arkadaştı. Hepsinden önemlisi insandı. Mesleğinin gereklerini yerine getirirken objektif ve tarafsızdı. Kalemini eğip bükmedi. Dostlarına yardım etti, kol kanat gerdi. Hep başkaları için savaştı. Kendisini tanımaktan, yol arkadaşlığı yapmaktan ve sizlerle burada bulunmaktan dolayı mutluyum. İyi ki Mustafa’yı tanımışım. Mustafa Gümüşdamla’nın kabri başında bir araya gelen ailesi ve dostlarına da başsağlığı diliyorum. Işıklar içinde uyusun” diye konuştu.

TGF Başkanvekili ve ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de Mustafa Gümüşdamla ile birlikte yola çıktıklarını, birlikte çalıştıklarını, son anına kadar yanında olduğunu belirterek, “Mustafa gerçekten çok dürüst, basın mesleğindeki özverisi, çalışkanlığı ve mücadeleci kimliğiyle örnek alınacak bir insandı. Başkasının sorunlarıyla dertlenen, sıkıntıda olan dostlarıyla kederlenen, mücadelenin ön saflarına koşan, yardımsever bir insandı. Çok güzel bir kalbi vardı, insancıldı. Meslektaşlarına yol gösteren, haberde titizlenen, hak ve özgürlüklere değer veren birisiydi. Kendisinin aramızdan ayrılmasının üzerinden 11 yıl geçmesine rağmen, burada, kabri başında bir araya geldik. Bundan sonra da gücümüz yettiğince kendisini anmaya devam edeceğiz. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. Ailesine bir kez daha sabırlar diliyorum” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.