İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2022 Yılı 3. Olağan Toplantısı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2022 Yılı 3. Olağan Toplantısı, Vali Dr. Süleyman Elban başkanlığında Beyza Piliç ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Yayınlama: 02.08.2022
A+
A-

İLKGÜN HABER – İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2022 Yılı 3. Olağan Toplantısı, Vali Dr. Süleyman Elban
başkanlığında Beyza Piliç ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
İl İstihdam Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda; il düzeyinde istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu,  geliştirici, işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif iş gücü programlarının belirlenmesi, istihdam çalışmalarının ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesi konuları ele alındı.
Toplantı öncesinde kısa bir değerlendirme yapan Vali Elban, Adana’nın istihdam oranlarının artırılması için yapılması gerekenler ile mesleki eğitim çalışmalarının büyük önem taşıdığını ifade ederek toplantının ilimize hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
Adana’nın zengin yatırım potansiyelinin olduğunu belirten Vali Elban, istihdam konusunun ülkemizin olduğu gibi ilimizin de önemli sorunlarından biri olduğunu söyleyerek ülke genelinde olduğu gibi kentimizde de yeterli istihdamı oluşturmak için işgücü piyasasının daha nitelikli hale getirmesi gerektiğine dikkat çekti.
İstihdam etkinlikleri ve mesleki eğitim uygulamaları hakkında çeşitli görüş önerilerinin ele alındığı toplantı, gündem maddelerinin değerlendirilmesi ve karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.