İZMİR AŞKINA 8500 müzikali gerçekleşti

İZMİR AŞKINA 8500 müzikali, muhteşem dansları ve sürükleyici hikayesiyle Seferihisar Kaleiçi’nde izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

İZMİR AŞKINA 8500 müzikali gerçekleşti
Yayınlama: 15.07.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – Geçtiğimiz mayıs ve haziran aylarında AASM’de ve İstinye Art sahnelerinde izleyiciyle buluşan İZMİR AŞKINA 8500 müzikali, muhteşem dansları ve sürükleyici hikayesiyle Seferihisar Kaleiçi’nde izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.
Senaryosunu İzmir Aşkına Derneği Başkanı Filiz Güleç’in kaleme aldığı ve sunuculuğunu Barış Kınav’ın yaptığı elli kişiyi aşkın kadrosuyla sahne alan İzmir Aşkına 8500 adlı müzikal gösteri hatırlanacağı gibi İzmirlilerin büyük beğenisi kazanmış ve sahnelendiği üç gösteride de salonu doldurmuştu.
Tüm dünyanın sahiplenmeye çalıştığı Homeros’un İzmirli olduğu vurgusu, Türk Denizcilik tarihini başlatan Çaka Bey, Büyük İskender, Aristides gibi İzmir’e adını bırakmış tarihe geçmiş isimlerinde hatırlatıldığı gösterilerde etkileyici kostümler ve Naya Aliyeva tarafından hazırlanan koreografiler izleyenleri büyüledi.

İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ ise yine konuk olarak daha önceki gösterilerde olduğu gibi Atatürk’ün İzmir ile alakalı sözlerini sahnede seslendirirken izleyenlere duygusal anlar yaşattı.
Müziklerini Almila Tuncer’in düzenlediği İzmir Aşkına 8500 adlı müzikal Ceren Bağbozan’ın koordinasyonunda Seferihisar Kaleiçi’nde dakikalarca ayakta alkışlanırken geceye katılan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin “Homeros İzmirlidir “ temalı ödülünü İzmir Aşkına Derneği Başkanı Filiz Güleç’ten aldı.

Yetişkin “İzmir Aşkına ekibini tebrik ediyorum. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl yine Seferihisar’a harika bir gece yaşattılar. İzmir’i 8500 yıl önceden alıp bu güne getirdiniz. Bu tarihi muhteşem performansı anlatan güzel ekibe desteğimiz güçlenerek her yıl devam edecek, sizi Seferihisar’da ağırlamaktan bizler de büyük mutluluk duyuyoruz, iyi ki varsınız” dedi.
İzmir Aşkına Derneği Başkanı ve senaryo yazarı Filiz Güleç “Derneğimizin çatısı altında sevgiyle bir araya gelmiş tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederim. El ele verip amatör ruhla yaptığımız tüm işlerde sizlerin alkışını almak, desteğinizi hissetmek bizleri her zaman daha iyisini yapmak için motive ediyor. Bizi bugün yalnız bırakmayan yine kaleiçini dolduran tüm Seferihisarlılara teşekkür ederiz. Sahne önünde arkasında emek veren herkese projeye sahip çıkan tüm İzmirlilere teşekkür ederim. Herşey İzmir Aşkına.” Şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.