KARATAŞ ETNOBA KÜLTÜR TURİZMİ PROJESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Karataş’ta Turizmin Geliştirilmesi için son üç yılda, üçüncü fizibilite projesi destek kazandı.

KARATAŞ ETNOBA KÜLTÜR TURİZMİ PROJESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
Yayınlama: 31.10.2023
Düzenleme: 31.10.2023 13:42
A+
A-

İLKGÜN HABER – Karataş’ta Turizmin Geliştirilmesi için son üç yılda, üçüncü fizibilite projesi destek kazandı.
Çukurova Kalkınma Ajansı(ÇKA) 2023 yılı Fizibilite Destek Programı kapsamında; Adana Turizmi Geliştirme ve Altyapı Hizmet Birliği(ATGAB) liderliğinde ve Karataş Belediyesi ile Yenilikçi Atılım Projeleri(YAP) Derneği paydaşlığında hazırlanan “Karataş Etnoturizm Kırsal Konaklama Merkezi Yatırım ve İşletme Fizibilitesi” isimli proje başvurusu, desteklenmeye değer bulundu.
Projenin destek sözleşmesi, ÇKA Genel Sekreteri Ahmet Rıfat Duran ve ATGAB Birlik Başkanı ve Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz arasında imzalandı.
Daha önce, ÇKA 2021 yılı Fizibilite Destek Programı kapsamında desteklenen“Kano Turizmin
Geliştirilmesine Yönelik Ceyhan Nehri Üzerinde Altyapı ve Yatırımlar için Fizibilite Çalışması” ile 2022 yılı Fizibilite Destek Programı kapsamında desteklenen “Karataş Transport Denizyolu Turizm Merkezi Yatırım ve İşletme Projesi için Fizibilite Çalışması” isimli projeler ile birlikte Karataş bölgesine, turizmin geliştirilmesine yönelik son üç yılda üç yatırım fizibilitesi projesi desteği kazandırıldı.
Proje hakkında görüşlerini paylaşan Adana Turizmi Geliştirme ve Altyapı Hizmet Birliği(ATGAB) Başkanı ve Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz:
“Kısa adıyla Karataş Etnoba projesi, Karataş İlçesinde bulunan Kumluk tabiat parkı sınırları içerisinde belirlenecek uygun bir alana kadim Türk gelenek ve göreneklerin kültürel değerlerini günlük yaşama yansıtacak bileşenleri ile bir etnoturizm merkezinin kurulmasını ve işletilmesini için gerekli olan fizibilite çalışmasını yapılmasını konu almaktadır. Projemizde, Kültürel ve çevresel değerleri birleştirilen etnoturizm aracılığıyla Karataş destinasyonu için turizm potansiyelinin geliştirilmesi ve bölgenin turizmden elde ettiği
gelirin arttırılması hedeflenmektedir.
Ekonomi, Kültür, Spor ve Çevre olmak üzere 4 temel bileşene sahip projemizde; Karataş İlçesinde bulunan Kumluk tabiat parkı sınırları içerisinde belirlenecek uygun bir alana etnoturizm odaklı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Lüks Çadır Tesisleri Nitelikler Yönetmeliğine uygun modüler bir tesis kompleksinin kurulması ve işletilmesi için yol gösterici bir fizibilite raporunun hazırlatılması ve tanıtılması özel amaç olarak belirlenmiştir.
Karataş Etnoba projesi ile kurulması planlanan ve doğa dostu malzemelerin tercih edileceği tesis; Kayı obası tarzında tek ve çift kişilik konaklama çadırları, ebru gibi kültürel hobilerimiz için atölye çadırları, konferans ve sinevizyon gibi toplu organizasyonlar için etkinlik çadırı, binicilik, okçuluk gibi etnosporların yanı sıra tırmanış gibi ekstrem sporları da için macera parkuru, karavan alanı gibi zengin bileşenlerden oluşmaktadır.
Fizibiliteye konu olan tesisin yatırımla gerçekleştirilmesi ile destinasyondaki turizm faaliyetleri çeşitlendirilecek ve mevsimlikten/sezonluktan bağımsız olarak bölgedeki turizm ekosisteminin yıl boyu hareketli olması desteklenecektir. Karataş ilçesinin turizm destinasyon merkezi olarak markalaşması için ilçedeki turizm faaliyetlerin kitle turizmden bağımsızlaştırılması gereklidir.

Rekabetin günden güne arttığı dünya turizm pazarında yıldızı parlamakta olan etnoturizm girişimleri, bu misyon için önemli bir araçtır.
Projeyi desteklemeye değer bulan başta Adana Valimiz Yavuz Selim KÖŞGER beyefendiye, Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim kurulunun değerli üyelerine, başvuru sürecindeki ilgi ve alakaları için Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Rıfat Duran’a ve kıymetli mesai arkadaşlarına teşekkürlerimi sunarak Karataş Etnoba projemizin hem Karataşımıza hem Adanamıza hayırlı olmasını yüce Mevla’dan diliyorum.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.