Amerika sevdasına fazla kapılmayın

Millet olarak yabancı marka takıntımız ve yabancılara inanma alışkanlığımız ne yazık’ki bir hayli fazladır. Bizim Ülkemizi yönetenler, iktidarı veya mualefetiyle, yetki ve makamları ne olursa olsun, günü birlik siyaset anlayışı ve göstermelik ah vah söylemleri hep lafta kalıyor. Umurundamı insanların pandemi veya depremden hayatlarını kaybetmeleri. Olay anı bir kaç açıklama ve söylem, medyada poz vermeler.Her şey tamam… Yaralar […]

Yayınlama: 08.11.2020
A+
A-
Millet olarak yabancı marka takıntımız ve yabancılara inanma alışkanlığımız ne yazık’ki bir hayli fazladır. Bizim Ülkemizi yönetenler, iktidarı veya mualefetiyle, yetki ve makamları ne olursa olsun, günü birlik siyaset anlayışı ve göstermelik ah vah söylemleri hep lafta kalıyor.
Umurundamı insanların pandemi veya depremden hayatlarını kaybetmeleri. Olay anı bir kaç açıklama ve söylem, medyada poz vermeler.Her şey tamam…
Yaralar sarıldımı?
Hayatını kaybedenlerin yakınlarının acı çile ve dramları, çektikleri çileler umurlarındamı?
Her şey  unutuldu gitti bile…
Ekonomi çökmüş durumda, onu düşünmeyi bile istemiyorlar.Yuvasız kalanlara hayatını kaybeden Ailelere nasıl bir yardım veya imkan vereceklerini düşünmeyi aklından bile geçirmiyen yöneticilerimiz, günlerdir ABD,de yapılan seçim Sonuçlarının merakıyla bekleyip yanıp tutuşuyorlardı…
Tek dert ve merak ABD’de kim kazanacak. Bey efendiler, hangisini tebrik edeceklerini düşünüyorlar galiba…
 Beklenti nedir tabiki iki ülke arasında müttefik’lik ilişkilerini hangisiyle daha kordineli bir şekilde yürüteceklerinin hesabını yapıyorlar. Ama yanılıyorsunuz beyler, Doğrusu evdeki hesap çarşıya uymaz derler ya işte aynen oyle hep oluyor.
ABD,de Ulusal birlik ve federal Meclis,Yargıya bağlılığını, Adalet, hukukun üstünlügü yapısıyla, Ülkesinin menfaatlerini korumak İçin varlar, sizlerle müttefik olmak için var olmuyorlar.
Sizinle belirli şartlarda anlaşırlar. Silahları onlardan alırsanız. Onların kendi askerlerini zayat vermemek şartıyla istedikleri yere, siz askerlerinizi gönderirseniz. Onlar size bu gün kur bu kadar olmalıdır dediklerinde yaparsanız, işte o zaman geçici bir sureliğine ayak üstü müttefik olurlar. 
ABD,nin politikaları eger sizin şartlarınızı ve yaşam biçiminizi belirliyorsa, işte o zaman çok fazla sevinmeyin. Amerika sevdasına fazla kapılmayın. Ülkemizi bu yabancı bağımlılık hastalığından kurtarmaya bakın diyorum.
Sonuç itibarıyla, Amerikada sağlıklı gitmeyen devlet yönetiminden, Amerikan halkı kurtulmasını bildi ve bizlerde bu flimi izledik ve gördük. Darısı Ülkemiz’de halkımızın başına. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.