Baskan Akay, 6 Şubat’ın Yıldönümünde Defnede

Yayınlama: 07.02.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, neden olduğu yıkımla “yüzyılın felaketi” olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde Hatay’ın Defne ilçesindeki konteynır kentlerdeki depremzedelerle buluştu. Başkan Akay ve Mavi Ekipler, deprem sonrasında büyük acılar yaşayan ve evleri yıkılan depremzedelerin verdiği yaşam mücadelesine dayanışmayla destek verdi.

Depremlerin yaşandığı ilk andan itibaren afet bölgesine yönelik dayanışma çalışmalarını aralıksız sürdüren Başkan Akay, depremlerin yıldönümünde de Defne’deki depremzelerle bir aradaydı. Seyhan Belediyesi’nin kendi tesislerinde ürettiği peynir, temel temizlik ürünleri, hijyenik ped, sebze fideleri, torf, kompostlar ile kış mevsiminin zorlu koşullarıyla mücadele için de battaniye, mat ve sünger yataklar konteynır kentlerde yaşayan yurttaşlara dağıtıldı.

Depremzedelerin sorunlarını ve taleplerini de dinleyen Başkan Akay, depremin neden olduğu yıkımın yaralarının sarılması konusunda Seyhan Belediyesi’nin tüm olanaklarıyla dayanışma çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

Ayrıca, 6 Şubat’ın yıldönümünde Seyhan Belediyesi Hizmet Binası ve Pınar Camisi önünde de depremlerde yaşamını yitiren yurttaşlar anısına lokma dökülüp, dağıtıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.