Genel kurullarda sorunlarımızı tartışalım

Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Odası seçimleri öncesi adaylara çağrıda bulunan iş insanı Bülent Tercan, genel kurullar sadece seçim yapılması için düzenlenmemeli. İzmir’in sanayi ve ticaret dünyasının sorunları da gündeme getirilmeli’ dedi.

Genel kurullarda sorunlarımızı tartışalım
Yayınlama: 27.09.2022
A+
A-

İLKGÜN HABER – Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Odası seçimleri öncesi adaylara çağrıda bulunan iş insanı Bülent Tercan, genel kurullar sadece seçim yapılması için düzenlenmemeli. İzmir’in sanayi ve ticaret dünyasının sorunları da gündeme
getirilmeli’ dedi.
Meslek kuruluşlarının genel kurullarının bir fırsat olduğunu savunan Tercan, ‘Tüm iş dünyasının, İzmir’de yaşayan her kesimin yakından izlediği kongrelerde sorunlar gündeme getirilmeli, kent ve ülke yöneticilerine beklentilerin aktarılmasına vesile
olmalı. Adaylar da yaşanan sorunlarla ilgili projelerini açıklamalı. Sanayide ara eleman problemi her geçen gün büyüyor. Aynı şekilde başta turizm-otelcilik sektörü olmak üzere Ticaret Odası’na kayıtlı hizmet sektöründeki işletmeler de kalifiye eleman sıkıntısı çekiyor. Genel kurullarda iş dünyasını olumsuz etkileyen bu sorunlar da işlenmeli’ diye konuştu.
Mesleki eğitimi projelendirin Tüm sektörlerde ara eleman sıkıntısı var. Bugüne kadar yapılanlar soruna çare olamadı. Kalifiye eleman sorununun Türkiye’nin sorunu olduğunu hatırlatan Bülent Tercan, ‘İşsizliğin üst düzeyde olduğu Türkiye’de sanayicilerin ara eleman, kalifiye personel bulamaması son derece düşündürücü. Türk ekonomisi ancak üretimle ve sanayinin gelişmesi ile sağlıklı kalkınma hamleleri gerçekleştirebilir. Odaların genel kurullarına girecek her adaydan projelerinde ve vaadlerinde mesleki eğitime ara eleman sorununun çözümüne ayrı bir yer vermelerini bekliyoruz.
Örneğin, aileleri özendirecek planlamalar yapılmalı. Sanayici ile iş arayanları buluşturacak ortak platformlar kurulmalı. Sanayi Odaları, Ticaret Odaları, endüstri meslek liseleri ile, Milli Eğitim Müdürlükleri ve İŞKUR ile bu soruna çözüm sağlayabilmek için ortak projeler üretmeli.’ dedi. Bu işin çözümü için samimiyetle odaklanılmalı.
Çalıştay önerisi İŞKUR, Milli Eğitim, iş insanları, meslek örgütleri gibi tarafları bir araya getirebilecek bir çalıştay yapılması çağrısında bulunan Bülent Tercan sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Soruna kalıcı çözümler getirebilir. Bu kentin önemli bir sorunu
olduğu için çalıştaya İzmir Büyükşehir Belediyesi de katkı koyabilir. Bu şekilde sanayici ile iş arayanları buluşturacak adımların atılmasında iş adamları da destek vermeye hazır. EBSO’ya ve İZTO yönetimine aday olanlar İzmir’in tanınmış, saygın ve değerli iş insanları. Bu sıkıntıları en az bizler kadar iyi biliyor ve yaşıyorlar. Genel kurullarda da önerilerimize gereken önemi vereceklerine inanıyoruz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.