Sinema ve sanat dünyası “Aniden” galasında buluştu

Yönetmenliğini Melisa Önel’in üstlendiği “Aniden” filminin vizyon öncesi galası gerçekleşti.

Sinema ve sanat dünyası “Aniden” galasında buluştu
Yayınlama: 13.12.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – Sinema ve sanat dünyası, yönetmen ve senarist Melisa Önel’in ödüllü filmi “Aniden” için bir araya geldi. Melisa Önel ve senarist Feride Çiçekoğlu’nun yanı sıra filmin oyuncularından Defne Kayalar, Öner Erkan, Şerif Erol ve Esra Kızıldoğan’ın katılımıyla Nike sponsorluğunda Hope Alkazar Beyoğlu’nda düzenlenen gecede, Aniden filminin galası yapıldı.

Türkiye prömiyerini Ankara Film Festivali’nde yapan Aniden’in başrol oyuncuları Defne Kayalar ve  Öner Erkan, “En İyi Kadın Oyuncu” ve  “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülüne layık görülmüştü.

Yönetmenliğini Melisa Önel’in üstlendiği “Aniden” filminin vizyon öncesi galası gerçekleşti. Gösterildiği festivallerde övgü ile bahsedilen ve ödüllerle dönen film, bir Türk-Alman-Sırp ortak yapımı. Başrollerinde Defne Kayalar, Öner Erkan, Şerif Erol, Ayşenil Şamlıoğlu ve Dilan Çiçek Deniz’in paylaştığı filmin galası, 10 Aralık’ta Nike’ın ev sahipliğinde Hope Alkazar Beyoğlu’nda yapıldı. Yönetici yapımcıları arasında Sinan Eczacıbaşı ve Fırat İşbecer’in de bulunduğu Aniden’in galası sanat ve sinema dünyasının ünlü isimlerini de bir araya getirdi.

Aniden Film ve Vigo Film’in yapımcısı olduğu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, senaryosunu Feride Çiçekoğlu ve Melisa Önel’in kaleme aldığı “Aniden”, 40’lı yaşlarında, bir anda koku duyusunu kaybeden Reyhan’ın, kendini bulabilmek için ortadan kaybolmasını konu ediniyor. Yarattığı görüntü ve ses dünyasıyla Tokyo Uluslararası Film Festivali’nde adından söz ettirmeyi başaran, festivalin en beğenilen yapımları arasında yer alan film, eleştirmenlerden de tam not aldı. Uluslararası sinema televizyon kültür yayınlarından Variety’de editör Patrick Frater filmi “İnsan kendini Aniden bulduğunda” başlığıyla duyurmuştu.

Avrupa prömiyerini Uluslararası Rotterdam Film Festivali’nde (IFFR International Film Festival Rotterdam) yapan ve ardından Kuzey Amerika’nın en saygın film festivallerinden Vancouver Uluslararası Film Festivali’nde gösterilen Aniden, Türkiye prömiyerini Ankara Film Festivali’nde gerçekleştirmiş, bu festivalden başrol oyuncuları Defne Kayalar ve Öner Erkan en iyi oyuncu ödülleriyle dönmüştü.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.