Ve bir ayrılığa son nokta

Emekli Kardeşlerim sevgili dostlar ! Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar içerisinde, siz emekli kardeşlerimin neler çektiklerini acılarını çilelerini çok yakından biliyoruz. Sorunlarımız büyük, yaşantımız ise felaketin ta kendisidir. Ülkemizde 13 milyona yakın bir emekli toplumu yaşamaktadır. Emeklileri yok sayarak, açlığa sefalete mahkum eden anlayışı elbette kınıyoruz. Gücümüzün farkındalığını anlamayanlara karşı, sivil toplum örgütlülüğü içerisinde hareket etmek […]

Yayınlama: 10.08.2021
A+
A-

Emekli Kardeşlerim sevgili dostlar !

Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar içerisinde, siz emekli kardeşlerimin neler çektiklerini acılarını çilelerini çok yakından biliyoruz. Sorunlarımız büyük, yaşantımız ise felaketin ta kendisidir.

Ülkemizde 13 milyona yakın bir emekli toplumu yaşamaktadır. Emeklileri yok sayarak, açlığa sefalete mahkum eden anlayışı elbette kınıyoruz. Gücümüzün farkındalığını anlamayanlara karşı, sivil toplum örgütlülüğü içerisinde hareket etmek zorundayız.

Bize bizden başka dost yoktur. Gelin güç birliği içerisinde, kendi örgütlü yapımızı harekete geçirmek adına, Sen Ben demeden birlik içerisinde örgütlü yapının oluşmasına destek olalım. Bir elin nesi var iki elin sesi var mantığı içerisinde tüm emekli kardeşlerime görev düşmektedir.

Bu görev anlayışı içerisinde şu ana kadar vermiş olduğum mucadele asla bireysel değil toplumsal çıkar ve menfaatler adına bir araya gelmiş olduğum adayla yol yürüdüm. Kendisinde bir çok eksikliği görmeme rağmen dürüstlüğüne inandığım için, becerilerim ölçüsünde çalışmalarıma devam ettim. Asla birlikte yürümeye karar verdiğim adayı yarı yolda bırakarak ihanet etmedim. Kendisine doğrulardan yana zaman zaman bazı uyarılarımızı yapmaya çalıştım. Ancak yapılan seçimlere hile karıştırılması sonucu 31 Temmuz 2021 tarihinde seçimler iptal edildi. Günler geçmesine rağmen destek verdiğimiz adayla, oturup bir durum değerlendirmesi dahi yapamadık. Kendisine bu talebi ilettiğimizde görmezden gelmesi ve yapılan emeğimizin dahi farkında olmayan bir adayla yürümek şahsım olarak beni çok üzmüştü.

Tüm bu nedenlerle, toplumsal meseleye fayda yerine zarar verileceğini hissettiğimden dolayı, yolumu bu arkadaşımızla ayırmak zorunda kaldım. Kendilerine başarılar diliyorum. Dileriz; biz olmadan’da başarı sağlar ve bizi mahçup ederler.

Yusuf Kahraman olarak, hiç bir zaman meselelere bakış açım bireysel olmamış ve hep toplumsal olmuştur. Bazı arkadaşlarımın bu ayrılık kararını almam’dan dolayı kırgın ve üzgün olduklarını görebiliyorum. Ancak çok çalıştık ve emek harcadığımıza inanıyorum. Emeğimizin değerini bilmeyen ve gelişmelerden bi haber olan bir başkan adayı ile yol yürümek ne denli doğru olacaktır. Bunun taktirini tüm dostlara bırakıyorum.

Ne demiştik biz Projelerimizle göreve talibiz diyerek aşağıdaki projeleri hazırlamış ve emekli kardeşlerime söz vermiştik.

– Projelerimiz’de birinci önceliğimiz; Sen ben yok, hep beraber birlikte derneğimizi yöneteceğiz.

– Emekli kardeşlerimize askari ölçüde’de olsa bir katkı sunabilmek adına, kentimizin beş ana noktasında, mini marketler oluşturularak, hem ucuz, hem kaliteli ürünlerin, birinci elden tüketiciye ulaşmasını sağlayacağız.

– Oluşturulan bu mini marketler’le, gerçek anlamda işe ihtiyacı olan ve bu işte tercübesi bulunan emekli kardeşlerimiz veya birinci derecede’ki yakınlarına gücümüz oranında iş istihtamı sağlacağız.

– Dernek üyesi emekli kardeşlerimizin, okumakta ve mağduriyeti bulunan torun ve çocuklarına gücümüz oranında öğrenci bursu sağlanacağız.

– Hayatını kaybeden dernek üyemiz veya birinci derecede’ki yakınlarının cenaze törenlerine mutlaka katılım sağlanacaktır.Bu konuyla ilgili, maddi manevi katkı koymak adına bir fon ve ekip oluşturulacaktır. Oluşturulan bu fonla, üyemizin bu acı gününde emeklimizin yanınında olacağız. Maddi durumu iyi olsun veya olmasın bir defada olsa, cenaze için yemek hayratı verilecektir.

– Derneğimizin Acil ihtiyaçlarında ve özel durumlarda kullanılmak üzere derneğe ait bir araç tahsis edilecektir.

– Dernek üyesi emekli ve yakınları için, Adana’da yazın sıcağında çok cüzi bir fiyatla tatil beldelerinden faydalanmak isteyenlere, bu ortamın sağlanması için hazırlıklar yapılacaktır.

– Sosyal aktiviteleri artırmak adına,Kültürel faaliyetler düzenlenerek, emekli kardeşlerimizin, morel seviyelerinin yüksek tutulması sağlanacaktır.

– Mahalle birim ve temsilcilerinin oluşumu sağlanarak, sorunların yerinde ve zamanında tesbit edilerek çözümlenmesi adına çalışma içerisinde olacağız.

– Dernek üyelerimizin faydalanması adına, kurumsal kimliğimizle kurum ve kuruluşlarla görüşme ve anlaşmalar yapılarak, indirimlerden yararlanması sağlanacaktır.

– Emekli maaşlarının ve yaşam seviyesinin günün şartlarına göre uyarlanması ve banka promosyonlarının iyileştirilmesi adına dernek yöneticileri olarak bir çaba içerisinde olacağız.

Biz bu yola çıkar’ken elbette görevimizin zorluğunu bilerek ve biz bu zorlukların üstesinden geleceğimizi bilerek yola çıkmıştık. Ve bu nedenle diyoruz’ki Sözümüz söz. Laf değil çözüm üreteceğiz.

Bu nedenlerle bu güne kadar destek sunmuş olduğum adayla yollarımız ayrılmış olabilir. Ancak biz mücadeleden çekilmedik.

Toplumsal çıkar ve menfaatler adına çalışmalarımız devam edecektir. Biraz zamana ihtiyacımız vardır. Çok yakında emekli kardeşlerimle birlikte daha iyi ve örgütlü yapıyı oluşturmak ve projelerimizi uygulamak adına çalışmalar içerisinde olacağız. Bundan asla şüpheniz olmasın… Kalın sağlıcakla diyor.Sevgi ve saygılarımı iletiyorum.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.