Kılıçdaroğlu, Bağcılar kadın merkezinin açılışına katıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağcılar’daki kadın merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu, Bağcılar kadın merkezinin açılışına katıldı
Yayınlama: 26.03.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağcılar’daki kadın merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’da katıldı.

Kılıçdaroğlu açılış töreninde yapmış olduğu konuşmasında; Saray düzeni bu ülkede herkesi hırpaladı ama belki de en çok kadınları yıprattı. Kadınların büyük mücadeleler sonucu elde ettikleri kazanımlar bu kötü düzen tarafından, saldırılara ve tehditlere açık hale, hatta siyasi pazarlık unsuru haline getirildiğini belirterek, Kadın cinayetleri başlıca toplumsal sorunlarımızdan biri haline geldi. Kadınları şiddetten korumakla yükümlü devlet, kadınları yalnız ve şiddetle baş başa bırakıyor açıklamasında bulundu.

Biz iktidara geldiğimizde, kadınların eşit yurttaş, kazanımlarının ise güvende olduğu yeni bir düzeni kadınlarla birlikte kuracağız. Çok az kaldı. Kadınların ellerinden alınan kazanımlarını telafi edeceğiz. Kadınların haklarına yönelik saldırılara son vereceğiz. Bir daha asla, kadın haklarının siyasi pazarlık unsuru yapılmasına izin vermeyeceğiz.

Sosyal yardımları üç katına çıkarıp Aile Destekleri Sigortası ile kadınların sırtındaki ağır yükü alacağız. Kadınlar olmadan ülkemizin ne toplumsal ne de ekonomik anlamda kalkınabileceği bilinciyle kadınların çalışma hayatına katılımı ve dahası, hem siyasette hem de iş hayatında yükselmeleri için gerekli tüm düzenlemeleri ve teşvikleri hayata geçireceğiz.

Biz kadınlara güçlenmeyi vadediyoruz. Huzurlu, güvenli, refah içinde bir geleceğin inşası için kadın liderlere çok ihtiyacımız var. Bu nedenle bir yandan bugün kadınların tüm ihtiyaçlarına cevap verirken, bir yandan da geleceğin kadın liderlerinin yetişmesi için kız çocuklarını ve genç kadınları her alanda destekleyeceğiz.

Biz iktidara geldiğimizde bu ülkede kadınlar devleti karşılarında değil, yanlarında hissedecekler açıklamasında bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.