Mercan, “Sığınmacıları geri göndereceğiz”

Türkiye’nin sığınmacı cenneti haline geldiğini söyleyen Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Songül Mercan, sığınmacıları geri göndereceklerini söyledi.

Mercan, “Sığınmacıları geri göndereceğiz”
Yayınlama: 27.01.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – Adana’ya gelen Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Songül Mercan, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti 31.Olağan Genel Kurulu’nda güven tazeleyen Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu’na “Hayırlı olsun Ziyaretleri” devam ediyor.

Teşkilatlanma ve parti çalışmaları kapsamında Adana’ya gelen Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Songül Mercan, Başkan Cafer Esendemir’i kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

2012 yılları arasında Adana’da hakim olarak görev yapan ve 2019 yılından bu yana; Ankara Barosu’na bağlı avukatlık yapan Songül Mercan, Zafer Partisi’nde Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor.

Türkiye’nin sığınmacılar cenneti olduğu ve adeta sessiz istila edildiğini dile getiren Songül Mercan; Zafer Partisi olarak hedeflerinin sığınmacıları geri göndermek, kurumları cemaatlardan arındırmak ve Atatürk İlkelerini hayatın her alanında hakim kılmak için ısrarlı politikalar geliştirdiklerini belirterek, “Bu konularda bizimle aynı düşüncede olan parti ve STK’larla birlikte çalışırız” dedi.

Türkiye’nin düzensiz göç politikası nedeniyle bir çok yerleşim bölgesinde başta asayiş olmak üzere kültürel-sosyal ve siyasal sorunlarla karşı karşı kaldığını dile getiren Mercan; 2023’te yapılacak seçimlerin bu anlamda ülkemizin geleceği açısından çok önemli hale geldiğini ifade etti.

Başkan Cafer Esendemir ise ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, yeni dönemde basın çalışanlarının daha iyi şartlarda görev yapabilmeleri için çaba sarf edeceklerini, mesleki dayanışma içerisinde hareket ederek sorunların çözümü noktasında yönetim kademesiyle istişarelerde bulunacaklarını, meslek örgütü olarak daha güçlü ve etkin bir ÇGC için projeler geliştireceklerini dile getirdi.

Özellikle ülkemizin basın özgürlüğü noktasında 189 ülke arasında 154.duruma gerilediğini, gazetecilerin yaptıkları haberler, yazdıkları yazılar ve çizdikleri karikatürler nedeniyle çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirten Başkan Esendemir; “Tasarruf Genelgesi ve ekonomik kriz yüzünden Anadolu’da bir çok gazete yayın hayatına son vermek zorunda kaldı. Bir çok meslektaşımız işini kaybetti. Artan maliyetler karşısında gazeteler çok zor durumda. Meslektaşlarımız evine ekmek götüremez duruma düştü. Yaşanan sorunların çözümü için başta maliyeti aşağı çekecek sübvansiyonlar ile SGK ve Vergilerde destekleme primleri ile Basın İlan Kurumu’nun yerel basını destekleyecek adımlar atmasını bekliyoruz” diye konuştu. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.