Mustafa Oğuz Yiğit, Doğaya sahip çıkmak bir yurttaşlık görevidir!

DEVA Partisi Adana İl Başkan Vekili Mustafa Oğuz Yiğit, Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mustafa Oğuz Yiğit, Doğaya sahip çıkmak bir yurttaşlık görevidir!
Yayınlama: 06.06.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – DEVA Partisi Adana İl Başkan Vekili Mustafa Oğuz Yiğit, Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yiğit, mesajında partisinin, yeşil çizgiler politikasına değinerek Adana, Türkiye ve Dünya için daha yeşil ve sürdürülebilir çevre uygulamaların önemini vurguladı. Doğa ve çevrenin
korunması konusunda ekonomi, enerji ve ekoloji dengesinde uygulamaların hayata geçirilmesinin partisinin önceliği olduğu belirten Yiğit, mesajında şu açıklamalara yer verdi:
“Günümüzde çevre, insanlığın karşı karşıya olduğu en önemli konulardan biri haline gelmiştir. Bu nedenle, Deva Partisi olarak çevre koruma ve sürdürülebilirlik ilkelerini
merkeze alan bir politika izlemekteyiz. Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakma
sorumluluğuyla hareket eden partimiz, tüm politika alanlarında olduğu gibi sürdürülebilir bir dünya için de çalışmalarını kararlılıkla sürdürmektedir.

Bu sorumluluk hakkındaki görüşlerimizi ise Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın
liderliğinde ülkemizin sorunlarına çözümlerimizi sunduğumuz eylem planlarımızdan;
‘Çevre ve İklim Değişikliği Eylem Planı’ ile kamuoyu ile paylaşarak yeşil çizgilerimizi
ilan etmiştik.
Bu planımızla doğadaki canlılar olarak sadece insanların değil, çevrenin de haklarına
sahip çıkacağımızı ’Yeşil Çizgilerimizle’ ifade ettik. İklim değişikliği ile etkin mücadele,
insani ve doğayla uyumlu üretime geçme, ağaca, toprağa hayvana, suya, insanın doğayla alakalı olduğu her unsura sahip çıkacağımızı belirttik. Yeşil ekonomi ve sürdürülebilir kalkınma, temiz enerji kaynaklarının teşviki ve yaygınlaştırılmasıyla karbon enerji kaynakları kullanımının azaltılması, hava kalitesinin artırılması, kaynak verimliliği, atık yönetimi, su kaynakları ile doğal yaşam alanlarının korunması ve sürdürülebilir yönetilmesi ile çevre kavramının geliştirilerek toplumun yaygın şekilde bilinçlendirilmesi bu planımızdaki ana hedeflerimizden. Bu suretle doğamıza sahip çıkmayı ülkemize karşı bir yurttaşlık görevi sayıyor, doğa hakları, çevre, iklim değişikliği ve sürdürülebilir bir hayat için nesiller arası adalet ilkesini benimsiyoruz.
Son yıllarda etkilerini üst seviyede yaşadığımız küresel iklim değişikliğinden Adana’nın da olumsuz bir şekilde etkilendiğini görmekteyiz. Adana’nın sürdürülebilir ve yaşanabilir bir kent olmasını hedeflemekle birlikte, çevre sorunlarına karşı duyarlılık göstererek, gelecek nesillere daha iyi, daha sağlıklı, temiz bir Adana bırakmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Bu sorumluluk aynı zamanda gelecek nesillerimize bütün hemşehrilerimizin borcumuzdur.

Dünya Çevre Günü vesilesiyle, iktidarı, yerel yönetimleri ve vatandaşlarımızı çevre konusunda duyarlı olmaya ve çevre dostu politikalara destek vermeye davet ediyoruz. Birlikte çalışarak, ülkemizi daha yeşil ve sürdürülebilir bir geleceğe taşıyabiliriz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.