Osmaniye Deprem Şehitlerini Andı

Osmaniye’de, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 Tarihinde yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden deprem şehitleri, düzenlenen programlarla anıldı.

Yayınlama: 06.02.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – Osmaniye’de, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 Tarihinde yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden deprem şehitleri, düzenlenen programlarla anıldı.

Vatandaşlar, geceyi sokakta geçirirken, saatler 04.17’yi gösterdiğinde Salalar okundu, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Pazarcık İlçe merkezli 6 Şubat’ta yaşanan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki deprem felaketinin sene-i devriyesinde Osmaniye’de anma programları düzenlendi.
Osmaniye Belediyesi tarafından Adnan Menderes Mahallesinde depremde yıkılan Metin Tamer
Sitesi’nin önünde gerçekleştirilen anma programında vatandaşlar bir araya geldi. Programa Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, MHP Osmaniye İl Başkanı Yusuf Çomu, Ülkü Ocakları Başkanı Burak Bulut, Milliyetçi Hareket Partisi Osmaniye İl Genel Meclis Başkan Vekili Enver Bozdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Alanda kurulan sobanın etrafında toplanan kalabalığa Osmaniye Belediyesi Aşevi TIR’ından sıcak
çorba ikram edilirken, Kızılay ekiplerince çay ve çeşitli ikramlar dağıtıldı. Osmaniye Belediyesi İzcilik
Kulübü üyeleri, ellerinde meşaleler ve Türk bayrakları ile tarafından Fakıuşağı Mahallesinde bulunan Samet Aybaba İzci Kampı ve Spor Kompleksi Tesislerinden, programın düzenlendiği alana kadar sessiz yürüyüş gerçekleştirildi. Deprem şehitleri için Kur’an-ı Kerim okundu ardından dua yapıldı.
Saatler 04.17’yi gösterdiğinde Salalar okundu ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bazı vatandaşlar gözyaşlarına boğulurken, bazıları ise depremde kaybettiği yakınlarının fotoğraflarıyla programa katıldı.

Program sonuna 6 Şubat depremlerinde yıkılan sitenin enkaz alanına deprem şehitleri için karanfiller bırakıldı. Belediye Başkanı Kadir Kara, hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileyerek, “Rabbim, Osmaniye’mizi, ülkemizi ve milletimizi bütün felaketlerden korusun.” Dedi. Sabah namazına müteakip ise Bülbül camiinde hatim ve dua programı yapıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.