ÖTV İNDİRİMİ BEKLENTİSİ OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE BELİRSİZLİK YARATTI

Sincan Motorlu Araç Satıcıları Derneği (SİMAS) Başkanı Gökhan Çalışkan, son zamanlarda gündeme gelen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi konusunu ve sektördeki yansımalarını değerlendirdi.

ÖTV İNDİRİMİ BEKLENTİSİ OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE BELİRSİZLİK YARATTI
Yayınlama: 01.08.2022
A+
A-

İLKGÜN HABER – Sincan Motorlu Araç Satıcıları Derneği (SİMAS) Başkanı Gökhan Çalışkan, son zamanlarda gündeme gelen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi konusunu ve sektördeki yansımalarını değerlendirdi.

ÖTV indirimi beklentisinin tüketici taleplerini etkilediğini ve piyasada belirsizlik oluşturduğunu ifade eden Çalışkan, kısa vadede ÖTV indirimi beklemediklerini ifade etti. Tüketicilerin fiyatların düşeceği düşüncesiyle ihtiyaçlarını ertelediklerini dile getiren Çalışkan, ‘’Otomotiv sektöründe fiyatların düşmesi için yaşanan arz sorununun çözülmesi gerekiyor. Şu an araç fiyatları sadece ülkemizde değil, tüm dünyada yükseliyor. Çünkü pandemi ile başlayan çip krizi ve araçların tedarikinde yaşanan sıkıntılar hala devam ediyor, dolayısıyla arz talebi karşılamıyor. Döviz kurunun da dalgalı seyrini göz önünde bulundurursak araç fiyatlarının ilerleyen günlerde de düşmeyeceğini öngörüyoruz. Araç arzında yaşanan problemler çözülmedikçe ÖTV indiriminin söz konusu olacağını düşünmüyoruz’’ değerlendirmelerinde bulundu.

Çalışkan, ÖTV indirimi gündeme geldiğinden beri piyasada oluşan belirsizliğin sektörü olumsuz etkilediğini vurgulayarak, ‘’Arzdan yaşanan sıkıntıların yanı sıra artan maliyetleri de göz önünde bulundurursak araç fiyatlarının yükselmeye devam edeceğini düşünüyoruz. Hepimizin arzusu ÖTV indirimi ve fiyatların düşmesi ancak görünen o ki bu koşullarda çok olası değil. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza ihtiyaçlarını ötelememelerini ve fiyatlar daha artmadan ihtiyaçlarını karşılamalarını öneriyoruz’’ diye konuştu.

Arzda yaşanan sorunların ikinci el araç ithalatı ile büyük ölçüde çözüleceğini de ifade eden Çalışkan, bir sefere mahsus ve belli kriterlerde yapılacak olan bu uygulamanın tekrar gündeme alınması gerektiğini, bununla birlikte piyasanın rahatlayacağını belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.