Pozantı tarihinin en büyük Rekreasyon Park Projesi yapılacak

Pozantı’nın Gökbez Mahallesindeki Çakıt Çayı yanında bulunan 25 dönümlük bir alana büyük bir park yapılarak vatandaşın sosyal yaşam alanı haline dönüştürülecek.

Pozantı tarihinin en büyük Rekreasyon Park Projesi yapılacak
Yayınlama: 26.03.2023
A+
A-

İLKGÜN HBER – Pozantı’nın Gökbez Mahallesindeki Çakıt Çayı yanında bulunan 25 dönümlük bir alana büyük bir park yapılarak vatandaşın sosyal yaşam alanı haline dönüştürülecek.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın 7 yıl önce arazi düzenlemesini yaptırıp ardından 100 adet çınar ağacı diktirerek sulama sistemleriyle hazır hale getirdiği park alanı için belediye İmar Müdürü ve mimarları ile fikir alışverişinde bulunuldu.
Çakıt Çayına yapılacak 50 Milyon lira maliyetli düzenleme ile hemen yanında bulunan park alanına belediye olarak yapılacak yürüyüş yolları, seyir bankları, oturma kameriyeleri, piknik masaları, çocuk parkı, spor alanları, şelale ve yeşil alanları ile unutulmaz bir eser daha Pozantı ilçesine kazandırılacak.

Alan üzerinde teknik ekibi ile inceleme yapan Belediye Başkanı Mustafa Çay, mahalle halkıyla da bir araya gelerek, atölye ve inşaat ekibi ile yapacağı çalışmaları anlattı. Çakıt Çayına yapılacak 50 milyon lira maliyetli yatırım ile belediyenin yapacağı parkla bütünleşip Gökbez Mahallesinin adeta ışıl ışıl parlayacağını dile getirdi.
İnceleme sonrası açıklama yapan Başkan Mustafa Çay, “Pozantı tarihinin en büyük rekreasyon projesi için çalışmalara başlıyoruz. 7 yıl önce arazi düzenlemesini gerçekleştirdiğimiz, 100 Adet yol kenarlarına çınar ağaçlarını dikerek gövdelendirdiğimiz, sulama sistemi için gerekli pompalarını hazırladığımız bunun yanında şuan ise önündeki Çakıt Çayı düzenlemesi ile taş tahkimat ve 1 adet bend dışında bir de Pozantı ile Gökbez Mahallemizi birbirine daha ulaşılır hale getirerek yapacağımız parkın ortasına yaya geçişlerini sağlayacak asma köprünün de içinde olduğu Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi Beyin desteği ile 50 Milyon lira maliyetli Çakıt Çayı düzenlemesinin ihalesi 23 Mart günü Adana D.S.İ Bölge Müdürlüğü tarafından yapıldı.

Bu gelişmeler üzerine önünde iç göl hüviyeti kazanacak bölgeyi kucaklayacak muhteşem bir 25.000 metre kare alan üzerinde icra edeceğimiz bir parkı Pozantı ve Gökbez Mahalleli vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

Yürüyüş yolları, seyir bankları, oturma kameriyeleri, piknik masaları, çocuk parkı, spor alanları, şelale ve yeşil alanları ile unutulmaz bir eseri daha Pozantı ilçemize kazandıracağız ve imzamızı atacağız.” Dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.