Sarıçam Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için bir etkinlik düzenledi

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın ev sahipliğinde Sarıçam Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen Dansın Gücü “Farkımı Fark Et Benimle Dans Et 2” etkinliği düzenlendi.

Sarıçam Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için bir etkinlik düzenledi
Yayınlama: 04.12.2022
A+
A-

İLKGÜN HABER – Sarıçam Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için bir etkinlik düzenledi. Bu yıl ikincisi düzenlenen Dansın Gücü “Farkımı Fark Et Benimle Dans Et 2” adıyla düzenlenen etkinlikte gönüllerince eğlenen özel gereksinimli bireyler, yaptıkları gösteriler ile adeta geceye damga vurdu.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın ev sahipliğinde Sarıçam Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen Dansın Gücü “Farkımı Fark Et Benimle Dans Et 2” etkinliğine 64. Hükümet Çevre ve Şehircilik Bakanı AK Parti MKYK üyesi Fatma Güldemet Sarı, Sarıçam Kaymakamı Müfit Gültekin, Milliyetçi Hareket Partisi Sarıçam İlçe Başkanı Mustafa Kızılelma, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer, Adana İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Kahya, Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Uygar İnal,  Adana Sağlık İl Müdürü Uzm Dr. Halil Nacar, Adana İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Semra Kan, Sarıçam İlçe Emniyet Müdürü Alper Yüksel, Sarıçam İlçe Jandarma Komutanı İhsan Genç, TÜRKAV Adana Şube Başkanı Oğuzhan Baykuş, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra özel gereksinimli bireyler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bayrak gösterisi ile başlayan gecede, bir konuşma yapan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Adana’nın her bölgesinden gelerek Dansın Gücü “Farkımı Fark Et Benimle Dans Et 2” etkinliğine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“ENGELSİZ SARIÇAMI İNŞA ETMEYE VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

Başta Sarıçam olmak üzere il genelindeki çok sayıda engelli bireyi temsilen burada bulunan her bir bireyin azim ve kararlılığının herkese örnek olduğuna dikkati çeken Başkan Uludağ konuşmasında şu ifadelere yer verdi “Hayatın tüm zorluklarına rağmen sizlerin sergilediği mücadele takdire şayandır. Sporda, sanatta, edebiyatta, siyasette, eğitimde, sivil toplumda ve iş dünyasında bu başarınızı rahatlıkla görebiliyoruz. İlimizde ve İlçemizdeki çok sayıda engelliyi temsilen burada bulunan her bir kardeşimin azim ve kararlılığı hepimize örnek olmuştur. Elbette ki engelli kardeşlerimizin sorunlarını, sıkıntılarını hatırlamak, başarılarının farkına varmak sadece bir güne sığdırılamayacak kadar önemlidir. Engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması, kendilerine uygun hizmetlerin sağlanması noktasında Sarıçam Belediyesi olarak, yetki ve sorumluluklarımız doğrultusunda, gücümüz ve imkânlarımız oranında farkındalık oluşturmaya ve nihayetinde engelsiz Sarıçamı inşa etmeye var gücümüzle çalışıyoruz. Engelli olmanın getirdiği dezavantajları bertaraf etmek, hatta bunları avantaj haline çevirmek ancak insanüstü bir gayretle mümkün olabilecektir. Bu kadar büyük dezavantajların nasıl avantaj haline dönüştüğünü sizler de yaşayarak göreceksiniz.

Bu vesileyle, şimdiden farkındalık gösterilerinin hazırlanmasında emeği geçen eğitmenleri, gönüllüleri, çocuklarımızı, gönüllü anneler topluluğunun fedakâr ve cefakâr anne ve babalarını yürekten kutluyorum. Son olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlediğimiz etkinliklerin, engelli kardeşlerimizin hayatlarını daha da kolaylaştıracak adımların atılmasına vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ve protokol üyelerinin özel gereksinimli bireyler ile sergilediği dans gösterisi etkinliğe katılanlar tarafından büyük alkış aldı.  Etkinlik yapılan plaket ve çiçek takdimi ile sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.