SEYTİM Eryurt Roket Takımı Türkiye dördüncüsü oldu

SEYTİM Eryurt Roket Takımı 41 takım içerisinde Türkiye dördüncüsü olma başarısını gösterirken, “En iyi Takım Ruhu” ödülüne de layık görüldü.

SEYTİM Eryurt Roket Takımı Türkiye dördüncüsü oldu
Yayınlama: 15.09.2022
A+
A-

İLKGÜN HABER – Teknofest 2022 Roket Yarışması’nda üniversiteler ve daha önce atış yapmış liselerin katıldığı orta kategoride yarışan SEYTİM Eryurt Roket Takımı 41 takım içerisinde Türkiye dördüncüsü olma başarısını gösterirken, “En iyi Takım Ruhu” ödülüne de layık görüldü. 

Adana Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden oluşan roket takımı Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Gençlerin Türkiye’nin bugünü ve yarını olduğunu belirten Akay, “Her zaman yanınızdayız. Yeter ki çalışın, mücadele edin ve üretin. Sonuna kadar yanınızdayız” dedi.

HEDEF HAVACILIK VE UZAY TEKNOLOJİSİNE İLGİYİ ARTIRMAK

Öğrencilerin havacılık ve uzay teknolojileri alanlarına ilgilerini artırmak ve bu alandaki yetenekleri geliştirmeye yönelik olarak düzenlenen TEKNOFEST Roket yarışmasında dereceye giren takımların roketleri Samsun’da gerçekleştirilen TEKOFEST’te sergilenip, tanıtımı yapıldı. Lise (5 bin feet), orta irtifa (10 bin feet), zorlu görev (10 bin feet) ve yüksek irtifa (20 bin feet) kategorilerinde gerçekleştirilen yarışmada takımlar tasarlayıp ürettikleri roketlerle başarılı olmak için mücadele etti.

SEYTİM’İN LİSELİ GENÇLERİ ÜNİVERSİTELER KATEGORİSİNDE YARIŞTI

Adana Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden oluşan ve çalışmalarını Seyhan Belediyesi Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştiren SEYTİM Eryurt Roket Takımı, geçen yıl (2021) lise kategorisinde birinci olduğu için bu yıl üniversitelerle beraber orta irtifa kategorisinde yarıştı.

ATIŞ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Ön Tasarım Raporu, Kritik Tasarım Raporu, Atışa Hazırlık Raporu ve Atış Sonrası Değerlendirme Raporunda başarılı olan “SEYTİM Eryurt Roket Takımı” orta irtifa kategorisindeki roket atışını Aksaray Hisar Atış Alanı’nda gerçekleştirdi. Roket hedef irtifaya başarıyla ulaşırken, yarışmada beklenen asgari 4 kilogramlık faydalı yükün roketten ayrılması ile roket bileşenlerinin ve faydalı yükün paraşütle yere sağlam indirilmesi işlemleri de başarıyla gerçekleşti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.