Türk Eğitim Derneği Adana Temsilciliğinin 1. yılı kutlandı

TED Adana Temsilciliği kuruluşunun 1. Yılı nedeniyle kendi binasında bir kutlama programı düzenledi.

Türk Eğitim Derneği Adana Temsilciliğinin 1. yılı kutlandı
Yayınlama: 09.12.2022
A+
A-

İLKGÜN HABER – Türk Eğitim Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin katılımları ile 7 Aralık 2021 tarihinde düzenlenen törenle açılan TED Adana Temsilciliği kuruluşunun 1. Yılı nedeniyle kendi binasında bir kutlama programı düzenledi. Program çerçevesinde Temsilcilik gönüllüleri ve dernekten burs alan öğrenciler birlikte pasta kesti.

Türk Eğitim Derneği amaç ve hedefleri doğrultusunda bölgede tanıtım ve eğitim etkinliklerinde rol oynaması misyonu ile bugüne dek Tam Destek Burslu, Tam Eğitim Bursu K12’li ve Tam Eğitim Burslu üniversite öğrencileri olmak üzere toplam 107 öğrenciye destek veriyor.

Kutlama programında bir konuşma yapan Türk Eğitim Derneği (TED) Şube Temsilcisi Prof. Dr. Esra Saatçı, Türk Eğitim Derneği’nin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kadroların öncülüğünde 31 Ocak 1928 tarihinde kurulmuş ve 31 Ocak 1939 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile Kamuya Yararlı Dernek Statüsü edindiğini ifade etti. Saatçı, Derneğin kurulduğu günden beri eğitim alanında faaliyet gösterdiğini, aynı zamanda yeterli maddi olanağa sahip olmayan başarılı çocukların eğitimini desteklediğini, öğrencilerin barınmalarını sağlamak amacıyla yurtlar açmakta ve Türk eğitim sistemine maddi ve bilimsel katkılar sağlamakta olduğunun altını çizdi.

Saatçı sözlerine şöyle devam etti “TED Adana Temsilciliği bölgede öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkı ve farkındalık sağlayacak etkinlikleri yıl içerisinde planlı bir şekilde yürütmeyi hedeflemektedir. Temsilciliğimiz, kurumsal ve bireysel olarak yaptığı çalışmalarla Türk Eğitim Derneği’nin tanınırlığına daha fazla katkıda bulunmayı planlamaktadır. Halen 30 gönüllü ile çalışan dört komitesi (Bursluluk, Kaynak Geliştirme, Sivil Toplum ve Sosyal Ağ) bulunmaktadır”

ÜNLÜ SOPRANO BURCU SOYSEV DERNEK YARARINA CUMARTESİ KONSER VERECEK

Bu arada Köklü bir sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği’nin Tam Eğitim Burslu öğrencileri, velileri ve TED Adana Bekir Sapmaz Yurdu öğrencilerinin tanışması, iletişimlerinin ve aidiyetlerinin güçlendirilmesi amacıyla 17 Aralık Cumartesi TED Adana Koleji Konferans Salonu’nda Soprano Burcu Soysev’in katılımıyla bir konser düzenlenecek. Konserin tüm geliri öğrenci burslarına aktarılacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.