Yerel Yönetimlere Büyük Görevler Düşüyor

Çukurova SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, kentlerin deprem dirençli hale getirilmesi için yerel yönetimlere büyük görevler düştüğünü vurguladı.

Yayınlama: 25.02.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, kentlerin deprem dirençli hale getirilmesi için yerel yönetimlere büyük görevler düştüğünü vurguladı.
ÇUKUROVA SİFED’in Mersin’de gerçekleşen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda yerel seçim süreci ve adaylardan beklentiler ele alındı. Belediye Başkanlarının vizyoner bir bakış açısıyla, girişimci bir ruhla hareket etmesi gerektiğini kaydeden Başkan Hüseyin Kış, “Dünyayı iyi okuyan, ulusal ve uluslararası projeleri gerçekleştirebilecek, kaynakları doğru ve yerinde kullanacak, toplumcu bir bakış açısına sahip olması gereken belediye başkanlarımıza büyük görevler düşüyor” dedi.
“YEREL YÖNETİM VE MERKEZİ İDARE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE OLMALIDIR”
Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğuna dikkat çeken, bugüne kadar yaşanan depremlerde yüzbinlerce insanın hayatını kaybettiğini anımsatan Başkan Hüseyin Kış, “Belediye Başkanlarımız önceliklerini belirlemek zorunda. Deprem gerçeğiyle hareket etmek ve dolayısıyla deprem dirençli kentleri oluşturmak durumundayız. Çağın gereklerine uygun yapıların oluşturulması gerekiyor. Yerel yönetimler ve merkezi idare daima işbirliği içerisinde olmalı. Parti ayrımı gözetmeksizin insanımızın hayatın kolaylaştıracak, güvenliğini sağlayacak, sağlam yapılarda ikamet etmelerini sağlayacak yerel yöneticilerimize, belediye başkanlarımıza büyük ihtiyaç var” diye konuştu.
“ADANA VE MERSİN LOKOMOTİFTİR”
Türkiye’nin ekonomi başta olmak üzere bir dizi toplumsal sorunlarla, doğa olaylarıyla, iş kazalarıyla karşı karşıya olduğunu ancak olumsuzlukların kararlılıkla, birlikte hareket etme bilinciyle aşılabileceğini, sorunların asgari düzeye indirgenebileceğini belirten Başkan Hüseyin Kış, Adana ve Mersin’in ise Türkiye için büyük önem taşıdığını belirtti.
Deprem sürecinde iki kentin tüm acılara rağmen lokomotif görevi gördüğünü ifade eden Başkan Hüseyin Kış, “Gelişen dünya düzenine uyum sağlayarak, birbirimize destek olarak sorunlarımızı çözeceğimize inanıyorum” diye konuştu.
Adana ve Mersin’in Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan kapısı konumunda olduğuna dikkat çeken Başkan Hüseyin Kış, lojistik, sanayi, tarım, ticaret, enerji, hizmet sektörü, turizm ve daha bir çok konuda geniş potansiyeli ile öne çıkan Adana ve Mersin’in potansiyelini gün yüzüne çıkarmak için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.