7 Alevi Kurumun’dan Ortak Bildiri

7 Alevi Kurumu ortak bir basın açıklaması yaparak, Hacıbektaş’ta buluşmak için çağrı yaptılar.

Yayınlama: 08.08.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – 7 Alevi Kurumu ortak bir basın açıklaması yaparak, Hacıbektaş’ta buluşmak için çağrı yaptılar. Bazı Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi’nin organize etmeye çalıştığı alternatif asimilasyoncu etkinliğe karşı’da  canlara uyarıda bulunarak oyuna gelinmemesini açıkladılar.

Ortak basın açıklamasına imza atan kurumların is şu isimlerden oluşuyor: Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Avustralya Alevi Bektaşi Federasyonu, Türkiye Alevi Federasyonu (TAF), Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV), Alevi Kültür Dernekleri (AKD) ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), Alevi Kurumları ve Hacıbektaş Belediyesi’nin programı eşliğinde 16-17-18 Ağustos’ta buluşma çağrısı yapıldı.

YALANCININ ATEŞİ ERİTMEZ YAĞI

Değerli canlar; tarih boyunca hiçbir güç bizim Hünkârımızla olan bağımızı koparamadı. Dergahımıza kayyum atadılar, asimile etmek için başka bir inancın ibadethanesi yaptılar, kendi dergahımızda ibadet etmemizi yasakladılar, Hünkarın huzuruna çıkmamız için bizden para da istediler ama tüm bunlar ve daha fazlası bizi dergahımızdan koparamadı.

Onların nafile çabaları hiç bitmedi. Bugün içimizden devşirdikleri bir grup biyolojik Alevi ile bu emellerini sürdürüyorlar. Nihai hedefi bizi köklerimizden koparıp, birbirimize yabancılaştırarak yolumuzdan koparmak olan “Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı” ve onun yaptıklarına destek olan bir grup aynı hedefin yolcularıdır.

“Hünkârı anmak 72 millete bir nazar ile bakabilecek kemalet ister”

Bilmedikleri bir şey var ki o da;

Bizim pirlerimizden aldığımız gerçeğin nefesi ile dağları erittiğimiz, ama onların Pir Sultan’a atılan gülden aldıkları yalancının ateşi ile yağı bile eritemediği gerçeğidir. Çünkü Hünkârı anmak 72 millete bir nazar ile bakabilecek kemalet ister. Bizi katledenlere karşı Şah Kalender gibi durabilecek yürek ister. Çocuklarımıza katliamlarla özdeşmiş sembolleri değil, “Canlı cansız cümlemiz bir nesneden var oluyor, bu bir hikmet sultanım” bilgeliğinin ışığında yürümeyi öğreten yola bağlılık ister. Değerli canlar, Alevi kurumları olarak tarihimizi ve bizi yok sayanlara karşı, karanlığın yarattığı cehalet çölünü kardeşlik ormanına dönüştürmek için Serçeşme’nin gözesine can suyu olmaya gidiyoruz.

Bu yıl 16-17-18 Ağustos’ta Hünkârın huzurunda olmak, tarihimize ve yolumuza kemalet ile sahip çıkmaktır.

Bizi Dersim’de, Maraş’ta, Çorum’da ve Madımak’ta katledenlere ve katliamlara sessiz kalanlara karşı ses olmaktır. Bu yıl Alevi kurumları ve Hacıbektaş Belediyesi’nin programları eşliğinde Hünkâr Hacı Bektaş Veli’yi anmak yola verdiğimiz ikrarın gereğidir.

GELİN CANLAR BİR OLALIM…