21 Nisan 2014 tarihinde yapılacak Adana Dişhekimleri Odası Genel Kurulu için, önceki dönemlerde Oda Başkanlığı ve Türk Dişhekimleri Birliği(TDB) Genel Başkanvekilliği yapan Hasan Yaman aday olduğunu açıkladı.
İLKGÜN HABER – Adana Diş Hekimleri Odası’nda genel kurul heyecanı sürüyor. 21 Nisan 2014 tarihinde yapılacak Adana Dişhekimleri Odası Genel Kurulu için, önceki dönemlerde Oda Başkanlığı ve Türk Dişhekimleri Birliği(TDB) Genel Başkanvekilliği yapan Hasan Yaman aday olduğunu açıkladı.
Beraberinde önceki dönemlerde TDB Genel Başkanvekilliği yapan Serdar Ak, TDB Genel Saymanlığı yapan Buket Uğuz, Öğrenciliği sırasında TDB Öğrenci temsilciliği yapan Müge Üçdut ,Dişhekimi Muhammet Çelik’le ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’ne gelerek, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili (TGF) ve ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret eden Dişhekimi Yaman; sağlık turizmi yönetmeliğinin değiştirilmesi gerektiğini ifade etti.
Diş hekimlerinin sorunları hakkında açıklamalarda bulunan Yaman; özellikle son yıllarda giderek artan Diş Hekimliği Fakülte sayısından dolayı genç diş hekimlerinin sıkıntı yaşadığını dile getirdi. Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olduktan sonra genç meslektaşlarının kamu bankalarından düşük faizli kredi almasının kolaylaştırılmasını isteyen Yaman; yeni fakülte açılmasının önüne geçilerek kontenjanların azaltılması gerektiğini söyledi.
SSK ve BAĞKUR emekli maaş bağlama oranlarının çok düşük olduğunu, kamuda çalışarak emekliliği hak eden Diş Hekimlerinde olduğu gibi emekli maaşlarına yansıyacak bir iyileştirme yapılmasının zorunluluk haline geldiğine dikkat çeken Diş Hekimi Yaman; sağlık turizmi yönetmeliğinin değiştirilerek aracı kurumlarının hasta – hekim ilişkisi içinden çıkarılması gerektiğini belirtti.
TGF Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cafer Esendemir de yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Dişhekimlerinin her zaman yanında olduklarını ve sorunlarını dile getirme konusunda destek olacaklarını söyledi.
Ağız ve diş sağlığının çok önemli olduğunu, uzmanlık gerektirdiğini, merdivenaltı veya korsan dişçilik konusunda gereken önlemlerin alınması gerektiğini söyleyen Esendemir; “Ülkemizde neredeyse her İl’imizde bir üniversite kurulmuş olup, çeşitli dallarda her yıl fakültelerden binlerce öğrenci mezun oluyor. Mezun sayısının çokluğu, bu alanda rekabet kargaşası yarattığı gibi; istihdam sorununu da beraberinde getirmektedir. Diş Hekimleri’nin çatı örgütlerinin mesleki sorunları içeren talep ve görüşlerinin dikkate alınarak, genel anlamda ağız ve diş sağlığı konusunda etkin ve güncelleştirilmiş yönetmelikler oluşturulması gerekir” dedi.