Türkiye Teknoloji ve Yazılımda Avrupa’nın Önünde İlerliyor

Hızla dijitalleşen ve dönüşen dünyada yaşanan teknolojik krizlerin yerli yazılımın önemini bir kez daha hatırlattığını belirten Rota Bulut ERP Genel Müdürü Ferhat Aysever, Türkiye’nin hem yazılım hem de web teknolojilerinde Avrupa’nın önünde yer aldığını vurguladı.

Türkiye Teknoloji ve Yazılımda Avrupa’nın Önünde İlerliyor
Yayınlama: 07.08.2024
A+
A-

(HABER MERKEZİ) – Hızla dijitalleşen ve dönüşen dünyada yaşanan teknolojik krizlerin yerli yazılımın önemini bir kez daha hatırlattığını belirten Rota Bulut ERP Genel Müdürü Ferhat Aysever, Türkiye’nin hem yazılım hem de web teknolojilerinde Avrupa’nın önünde yer aldığını vurguladı.

Yazılımın, bilişim alanında katma değeri en yüksek ve gelişmekte olan ülkelere yeni fırsatlar yaratma potansiyeline sahip sektörlerden birisi olduğunun altını çizen Rota Bulut ERP Genel Müdürü Ferhat Aysever, “Bu nedenle yerli yazılım uluslararası gelişme, büyüme ve sürdürülebilir sistemler oluşturmada ve entegre yapılar kurmada önemli rol oynuyor. Microsoft’ta yaşanan büyük çaplı kesinti kendi işletim sistemine sahip olmayan neredeyse tüm ülkelerde kaosa yol açtı. Dünya genelinde birçok sektörün ve şirketin etkilendiği sistemsel kriz kısa sürede düzeltilmesine rağmen büyük maddi hasarlara neden oldu.” dedi.

Yerli yazılımın öneminin yaşanan olumsuzluklardan sonra daha da iyi anlaşıldığını sözlerine ekleyen Aysever, “Olumsuz bir durum tüm dünyayı etkileyebiliyor, burada kabuğu kırmak gerekiyor. Yabancı bir yazılıma bağımlı olmak yerine, açık kaynak kodlu Linux dağıtımlar kullanılabilir. İşletim sistemlerindeki tekel sorunu maalesef tüm dünyayı etkiliyor. Öte yandan belirli ülkeler kapalı devre kendi işletim sistemlerini kullanabiliyor ama bu da ülkenin kendini kapatması anlamına geliyor. Türkiye’de bunu yapmak mümkün değil ama kendi işletim sistemimizi kullanarak dış dünyaya da açık bir yapı kurmamız şu an mümkün değilse de imkansız değil.