ADANA’DA AİLE HEKİMİNİN KAFASI YARILDI

Adana’nın Seyhan İlçesi Dumlupınar Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan aile hekimi Dr. Can Cevher Gürler’e hasta saldırıda bulundu.

Yayınlama: 11.09.2024
A+
A-

Adana’nın Seyhan İlçesi Dumlupınar Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan aile hekimi Dr. Can Cevher Gürler’e hasta saldırıda bulundu.

Dr. Gürler yoğun bakımda tedavi altına alındı. AHEF Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, meslektaşları Dr. Can Cevher Gürler’e yapılan saldırıyı kınayarak bir kez daha Sağlık Bakanlığı’na seslendi. “Başımıza her an ne gelecek korkusuyla çalışmak istemiyoruz, can güvenliğimiz yok, bu meslek korku ile icra edilmez.”

Adana’da Dumlupınar Aile Sağlığı Merkezi’ne gelen bir kişi usulsüz rapor talebinde bulundu, aile hekimi söz konusu raporun alınması gereken yerin ASM olmadığını söyleyince hekimin kafasına su kaynatma cihazı ile vurularak darp etti.

Boğuşma esnasında sol omuzu çıkan aile hekimi Dr. Can Cevher Gürler’in kafasında 5 sütürlük kesi oluştu. Omzu çıktığı tespit edilen aile hekiminin kafasına 5 dikiş atılırken hayati tehlike bulguları ile Seyhan devlet hastanesi yoğun bakıma ünitesinde tedavi altına alındı. Doktora saldırıda bulunan kişi gözaltına alındı.

AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir Sağlık Bakanlığı’na seslenerek “Lütfen bari bir kez şu canilerden biri hak ettiği cezayı alsın. Göz altından direk salı vermelerin sonu gelsin. Ülkemizde şiddet ve canilerin ceza almaması durumu devam ediyor. Sırf bu nedenle nice canlar yanıyor. Artık yetmez mi? Bizler çocuklarımızı, doktorlarımızı cellatların elinde yok olup giderken seyirci kalmak istemiyoruz ve kalmayacağız da! Daha dün Mersin’de bir doktorumuza bıçak çekilmişken şimdi de üzerine bu olayı yaşadık. Biz aile hekimleri olarak sadece işimize odaklanmak istiyoruz. Doktorluk korku içinde kimden ne saldırı geleceğini düşünerek yapılacak bir meslek değil. Bizim de ailelerimiz, çocuklarımız, yolumuzu bekleyenlerimiz var. Neden huzur içinde mesleğimizi icra edip güven içerisinde evlerimize dönmeyelim. Sayın Sağlık Bakanımıza sesleniyoruz. Bu şiddetin son bulması, bu canilerin cezasını alması için lütfen gereken cezaların verilmesi için gerekeni yapın.”

Aile Hekimlerini temsil eden yerel STK’lar üst üste gelen iki şiddet olayı sonrasında bugün (10 Eylül 2024) iş bırakma kararı aldı. Ayrıca çok sayıda STK, saat 12:15’te, Seyhan Devlet Hastanesi önünde bir araya gelerek basın açıklamasında bulunacak.