DEMET EVGAR:“SAHNEYE ÇIKAMASAYDIM YİTİP GİDERDİM”

Türkiye’nin en sevilen ve en başarılı oyuncularından Demet Evgar, “Afife”  oyunuyla tiyatro sahnesine dönmenin heyecanını yaşıyor.

Yayınlama: 11.09.2024
A+
A-

Türkiye’nin en sevilen ve en başarılı oyuncularından Demet Evgar, “Afife”  oyunuyla tiyatro sahnesine dönmenin heyecanını yaşıyor.

Türkiye’de sahneye çıkan ilk Türk ve Müslüman oyuncu Afife Jale’nin sesini sahnede duyurmak için 20 yıldır kur­duğu düşü nihayet hayata geçiren Evgar, Milliyet Sanat’ın Eylül 2024 sayısında Ayın Söyleşisi için Asu Maro’nun konuğu oluyor ve hem oyunu hem rolünü anlatıyor.

Konservatuvara girdiği dönemde, Afife Jale gibi kendisinin de ailesine karşı bir mücadele verdiğini anlatan başarılı oyuncu, küçük yaşlardan beri sahnede olmanın kendisine ne ifade ettiğini “Yitip giderdim, yapamasaydım yiterdim, bunu çok iyi biliyorum. Yaşım ilerledikçe bu işi yapmasaydım yiteceğimi daha net görüyor ve emin oluyorum,” sözleriyle anlatıyor. Söyleşinin tamamı, Milliyet Sanat’ın Eylül 2024 sayısında!

Demet Evgar, Türkiye’de sahneye çıkan ilk Türk ve Müslüman oyuncu Afife Jale’nin sesini sahnede duyurmak için 20 yıldır kur­duğu düşü nihayet hayata geçiriyor. Serdar Biliş ile birlikte proje tasarımını yaptıkları, metnini Selin Cankı Ceylan’ın kaleme aldığı ve yine Serdar Biliş’in sahneye koyduğu “Afi­fe” müzikali 14 Eylül’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde perde açıyor. Sahne ve kostüm tasarımı Gamze Kuş’a, mü­zikler Tuluğ Tırpan’a, ışık tasarımı Cem Yılmazer’e, hareket tasarımı Candaş Baş’a emanet. Şarkı sözleri Ilgın Kopuz’un, bir şarkıda da Sezen Aksu’nun imzası var.

“Hem Müslüman hem Türk hem kadın. Cürete bak”

“Afi­fe” müzikalinin hayatına girişini, Afife Jale’nin kendisi için ne anlam ifade ettiğini, sahne tutkusunu içtenlikle anlatan Demet Evgar derinden bir bağ kurduğu Afife Jale’nin tutkusunu, ateşini içinde hissettiğini söylüyor ve ekliyor: “Şu anda tiyatro aşkıyla yanan bütün oyuncular zaten Afife’nin duygusunu çok iyi biliyorlar,” diye ekliyor.

“Sanki bir delik açıp dışarı çıkarken bütün duvar üstüne çökmüş Afife’nin”

Afife Jale’nin mücadelesini “Sanki bir duvar var, o duvarın arkasındaki dünya da sana ait ve bir delik açıp o delikten dışarı çıkarken bütün duvar üstüne çökmüş Afife’nin. Üzerine basan geçmiş. O tuğlaların altında kalmış bir imge geliyor gözümün önüne Afife Jale deyince,” şeklinde betimleyen Evgar, hayranlığını ise “Ailesi onu yolunda desteklememiş, morfinman olmuş ama yine de sahnede bir alev topu gibi var oluyor, tek başına inkılap yapıyor aslında. Atatürk orada bir inkılap yaparken Afife de burada bir inkılap yapıyor,” sözleriyle ifade ediyor.

“Bahar’ın sırrı gerçek oluşunda”

Tiyatro sahnesinin yanı sıra televizyon ekranlarında da seyircisiyle buluşmaya devam eden başarılı oyuncu, çok sevilen “Bahar” dizisinin başarısını, insanların bağ kurabildiği gerçek bir hikâye oluşuna bağlıyor.

Demet Evgar’ın, Asu Maro’nun sorularını yanıtladığı kapsamlı röportajın tamamı Milliyet Sanat’ın Eylül 2024 sayısında… Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de, Trendyol’da, dergikapinda.com’da, shopier.com’da ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.