CUMHURİYET DÜŞMANLARININ TEMEL HEDEFİ LAİKLİKTİR

Cumhuriyet Halk Partisi Mezitli İlçe Başkanı Av. Ulaş Yılmaz, “Cumhuriyet düşmanlarının temel hedefi laikliktir” sözleri ile Anayasa’nın 4. maddesinin kaldırılmasına yönelik açıklamalarına tepki gösterdi

Yayınlama: 18.09.2024
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Mezitli İlçe Başkanı Av. Ulaş Yılmaz, “Cumhuriyet düşmanlarının temel hedefi laikliktir” sözleri ile Anayasa’nın 4. maddesinin kaldırılmasına yönelik açıklamalarına tepki gösterdiği açıklamasında; “Cumhuriyetin nitelikleri ve 3’üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez” vurgusu yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Mezitli İlçe Başkanı Av. Ulaş Yılmaz, HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Anayasa’nın 4. maddesinin kaldırılmasına yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.
“Biz, Anayasanın 4’üncü maddesi olmasın diyoruz. “4’üncü madde gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır” açıklaması ile 4. Maddenin kaldırılmasını tartışmaya açmanın esas amacının ilk 3 maddenin değiştirilmesi olduğuna işaret eden Başkan Av. Yılmaz, “Mevcut anayasanın uygulanmasında yaşanan aksaklıklara işaret ederek, “Yeni bir anayasa yapmanın temel nedeni ne?” diye sordu.

ANAYASA’NIN İLK DÖRT MADDESİ
Başkan Av. Yılmaz, açıklamasında anayasanın ilk dört maddesini paylaştı: “MADDE 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir. MADDE 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir. MADDE 3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı, İstiklal Marşı’dır. Başkenti Ankara’dır. MADDE 4- Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile 2’nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3’üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

CUMHURİYET DÜŞMANLARININ TEMEL HEDEFİ LAİKLİKTİR
HÜDAPAR’ın halkın iradesine, yurttaşın özgürlüğüne ve modernleşmeye dayalı çağdaş topluma karşı olduğunu ifade eden Av. Ulaş Yılmaz, “İlk dört madde kırmızıçizgimizdir. Cumhuriyet düşmanlarının temel hedefi laikliktir.  Laiklik, cumhuriyetin, bilimselliğin, demokrasinin, iç barışın, insan haklarının ve ulusal bütünlüğün temel taşıdır. İnsan haklarının, kadın-erkek eşitliğinin, çağdaşlığın ve modernleşmenin güvencesidir. Bütün bu özellikleriyle anayasamızın değiştirilemez ve vazgeçilemez hükmüdür. Laik demokratik cumhuriyetini korumaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde oluşturulan ve dünyada başka örneği olmayan çağdaş Türkiye modelinin güvencesidir dedi.