RUMELİ BALKAN CAMİASINA ÇAĞRI

Rumeli Balkan camiası 8 Ekim’in Rumeliden Anavatan’a En Büyük Göçün Anma Günü ilan edilmesi çağrısında bulunuyor…

Yayınlama: 27.09.2024
A+
A-

Biz Rumeliyiz Platformu, “Sosyal Medya” hesaplarından yaptığı davet, duyuru ile, Rumeli Balkan camiasına 8 Ekim’in Rumeliden Anavatan’a En Büyük Göçün Anma Günü ilan edilmesi çağrısında bulunuyor ve 8 Ekim’de Anıtkabir’e çelenk koymaya çağırıyor.
“1821-1922 arasında, Rumeli ve Balkanlar’da 5 milyondan fazla Müslüman topraklarından sürüldü ve 5.5 milyon Müslüman da öldürüldü. Balkanlardaki soykırım, tarihin en büyük Türk ve Müslüman soykırımıdır.
Biz Rumeliyiz Paltformu olarak, tüm Türkiye ve Dünya’da Rumeli’deki
soykırım ve göçün her yıl belli bir günde anılması için 8 Ekim’in Rumeli’den Anavatan’a En Büyük Göçün Anma Günü ilan edilmesi çağrısında bulunuyoruz.
Bu anma gününde uluslararası seminerler, konferanslar,sempozyumlar
düzenlenmesi, yayınlar yapılması ve kitaplar yazılması gerekmektedir. Rumeli’den Türk ve Müslümanların zorunlu göçü (göçürülme) Balkan Savaşlarından çok önce başlamış olmasına rağmen Balkan Savaşları yakın hafızamızda yer etmesi, insani ve siyasi sonuçlarının en ağır olması nedeni ile tarihi bir dönüm noktasıdır. Anma günü
için farklı tarih seçenekleri içerisinde en anlamlı ve sembolik günün literatürde Balkan savaşlarının başlangıç günü kabul edilen 8 Ekim günü olmasını öneriyoruz.
8 Ekim 2024 Saat 11.30’da Anıtkabir’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrine çelenk koyarak projeyi başlatıyoruz. Rumelilerin bu projede bizimle olmasını istiyoruz ve davet ediyoruz. Bize katılmanız ve sizinle beraber olmaktan mutluluk duyarız.

PROGRAM:
-8 Ekim 2024, Saat 10.30 Anıtkabir Merdivenleri önünde toplanma
-8 Ekim 2024, Saat 11.30 Mozoleye çelenk koyma