PAHALILIKTAN MİLLET ÇILDIRMAK ÜZERE

Kısa adı ÇETKODER olan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “ülkemizin içinde bulunduğu hayat şartları giderek ağırlaşıyor ve insanlar ekonomik bir buhran yaşıyor dedi.

Yayınlama: 16.09.2022
A+
A-

İLKGÜN HABER – Kısa adı ÇETKODER olan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “ülkemizin içinde bulunduğu hayat şartları giderek ağırlaşıyor ve insanlar ekonomik bir buhran yaşıyor. Elbette küresel ekonominin getirdiği bir kriz var. Ancak Ülkemizde kaynakların etkin ve verimli kullanılmayışı, israfın önünün bir türlü kesilmemesi, lüks ve şaşa tutkunluğu, neyi- neden-niçin tüketiyoruz bilinçsiz harcama çılgınlığı, bu buhranın ateşini körüklemektedir” dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “2022 yılının neredeyse sonlarına geldik. Ağustos bitip Eylül ayına gelince okullarımız açıldı. Bu gün çağ çocuğumuzun ilkokul masrafı ocak söndürür hale geldi. Bir asgari ücretlinin maaşı kadar okula başlama masrafı çıkmakta. Aileler perişan halde. Kırtasiye ürünlerine yetişilemiyor. Okul çantası- üniforması derken bir bakıyorsunuz cebinizde beş kuruş kalmamış. Çoğu kişi üniforma almayı bırakın, evladına kılık kıyafet alamaz hale gelmiş durumda. Okul kantinlerindeki fiyatlar el yakıyor. Çocuklar sağlıklı beslenemiyor. Dar gelirli Aileler evlatlarının cebine okul harçlığı koyamıyorlar. Servis ücreti, toplu taşıma ücreti el yakıyor. Bu şartlarda ilk- orta- lise talebeleri için okulların açılması ve sağlıklı bir eğitimin verilmesi imkânsız halde. Birde buna okulların fiziki şartları da eklenince sorun yumağı artarak büyüyor. Diğer taraftan Üniversite gençliğinin sorunu daha da büyük.. Yurt ve barınma sorunu çığ gibi” dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Fakir ve dar gelirli ailelerin yaşaması mucize hale geldi. Açlık ve yokluk sınırı belli. Asgari ücretlinin aldığı maaş ortada.. Emeklilerin içinde asgari ücreti bile alamayanlar var. Millet geçim derdinde. Açlıkla yoklukla boğuşuyor. Ucuz, sıhhi, gramajından çalınmayan ekmek talep ediyor, bulamıyor, ucuz ekmek kuyruklarına giriyor. Ev ve iş yeri kiralarının pahalılığı nedeniyle barınma sorunu yaşıyor. Toplu taşıma ücretlerinin artışına yetişemediği için yürümek zorunda kalıyor yâda evinden çıkamıyor. Hastalansa randevu almakta zorlanıyor,  randevusuz hastanelerde insana bakmıyorlar. İlaç fiyatları uçmuş durumda. İnsanlar ilaç alamadığı için kendince belirlediği doğal yollara başvurup ilkel usullere yöneliyorlar, sağlıklarından oluyorlar, yazık günah” dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Elbette bir küresel kriz var. Elbette bir iklimsel değişim nedeniyle dünyada artan sorunlar var. Ama en büyük sorun, kaynakların etkin ve verimli kullanılmayışı, israf, lüks, şatafata para harcama, Yol- Kaldırım ve benzeri gibi işlemlerin kaliteli yapılmaması yüzünden sürekli yenilenmesi, kamuda gereksiz ölü yatırımlar, Kamu giderlerindeki aşırılık bu işi daha da körüklemektedir” dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “ Şunu kısın, bunu kısın, şunu almayın diyerek tasarrufu sadece vatandaşa önermek doğru bir davranış değildir. Zaten vatandaş bulamıyor ki tasarruf etsin. Geçinemiyor. Ay sonunu getiremeyen insan sayısı 46 milyon. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki giderlerin kısılması, kamuda tasarrufun sağlanması, lüzumsuz harcamanın öne geçilmesi, kaynakların etkin ve verimli kullanılması sağlanmalıdır. Her alanda denetim ve teftiş müessesi adil ve hakkaniyetli çalışmalı, haksız kazancın, haksız uygulamanın, hatalı iş ve işlemlerin önüne geçilmelidir” dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “ her biri bir Tüketici olan vatandaşımızın yaşamını daha uygar ve yaşanılası bir hale getirmek için, haksızlıkları, usulsüzlükleri, tüm yaşanan kirlilikleri ortadan kaldırmak için, birbirimize burun kıvırmadan birlikte hareket etmek zorundayız. Ayrıca, neyi- neden- niçin tüketiyoruz, üretmeden tüketmenin getirdiği sorunlar- tüketim toplumu olmanın getirdiği açmazları anlamak ve sağlıklı bir yaşam için, Tüketici bilincinin oluşması, BİLİNÇLİ TÜKETİCİ yetiştirilmesi nedeniyle, okullarda müfredat oluşturulması, ders verilmesi elzem olmuştur” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.