Adana Barosu stajyer avukatlarla kahvaltıda bir arada

Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz ve yönetim kurulu üyeleri stajyer avukatlarla kahvaltıda bir araya geldiler.

Yayınlama: 20.05.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz ve yönetim kurulu üyeleri stajyer avukatlarla kahvaltıda bir araya geldiler.

2023-2024 Staj Eğitim Döneminin son bulmasının ardından Adana Barosu Tesisleri’nde kahvaltı ve söyleşi programı düzenlendi. Düzenlenen programa Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Genel Sekreter Av. İlker Güzel, Sayman Av. Mert Kuşdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Hüseyin Saygılı, Av. Nevzat Elçi, Av. Timur Ortatepe, Av. Esem Yiğit, Av. Neval Yurtdaş, Av. Ayça Kara Sığırcı, Staj Komisyonu Başkanı Av. Hasan Alkan, Staj Komisyonu üyeleri ve çok sayıda Stajyer Avukat katıldı.

Kahvaltı sonrası yapılan söyleşide kahvaltıya katılım sağlayan Stajyer Avukatlara teşekkürlerini ileten Başkan Av. Semih Gökayaz, “Ülkemizde, gençlerin geleceğe bakışında genel bir karamsarlık havası hakim. Meslek grubu ayırt etmeksizin bu karamsarlığı gözlüyoruz. Ne yazık ki dönem dönem bu karamsarlığın zirveye çıktığı ekonomik ve siyasal dönemlere tanıklık ettik. Bu karamsarlıktan çıkmak için hepimizin önünde çok büyük bir rol model var. Büyük Atatürk’ün 19 Mayıs’ta gösterdiği cesaretle sorunların üstesinden gelme çabası gösterirsek hem ülkemiz hem de kendimiz için daha iyi bir geleceği kurarız.” dedi.

Av. Gökayaz, yaptığı konuşmada “Avukatlık mesleği yüzeysel değil derinliği olan, konforlu değil mücadele gerektiren, etkili iletişimin önemli olduğu bir meslektir. Bu mesleğin gereklerini yerine getirdiğiniz takdirde başarısız olma ihtimaliniz yoktur.” cümlelerini kullandı.

Adana Barosu üyeleri ve genç meslektaşlarıyla böyle güzel bir etkinlikte bir arada olduğu için mutlu olduğunu dile getiren TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, “Gelecekteki meslektaşlarımla bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bizler sadece stajyer avukatlarımıza değil “Hukuk Fakültesi öğrencilerimize de nasıl yardımcı oluruz?” diye düşünerek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu çalışmalarımız ve etkinliklerimiz bizler için çok kıymetli.” şeklinde konuştu.

Av. Küçük yaptığı konuşmada “TBB olarak Barolarımızla birlikte mesleğimizin sorunlarını çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Geçtiğimiz hafta Sayın Adalet Bakanı ile görüştük. Biriken meslek sorunlarımızın 9. Yargı Paketi kapsamında çözümlenmesi için talepte bulunduk. Süreci hep birlikte takip edeceğiz.” dedi.

Programda konuşan Staj Komisyonu Başkanı Av. Hasan Alkan da “Geleneksel kahvaltımızı hep birlikte gerçekleştirdik. Bu kahvaltı aynı zamanda 2023-2024 Staj Eğitim Döneminin dönem sonu etkinliği olarak da gerçekleşmiş oldu. Umarım tüm stajyer avukatlarımız için verimli bir eğitim dönemi olmuştur. Tüm arkadaşlarıma güzel bir meslek yaşamı diliyorum.” diye bildirdi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.