ADANA HUZUREVİ’NDE SAĞLIKLI YAŞAM ETKİNLİKLERİ

Adana Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen etkinlikler dikkat çekmeye devam ediyor.

Yayınlama: 29.07.2024
A+
A-

Adana Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, yaşlıların sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmeleri için düzenlediği etkinliklerle dikkat çekmeye devam ediyor. Son olarak, huzurevinde sağlıklı yaşlanma amacıyla iki önemli etkinlik gerçekleştirildi: Bocce Turnuvası ve Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi ve Bakımı.

Bocce Turnuvası: Yaşlılar Sporla Buluştu

Türkiye Bocce Şampiyonası’nın 60 yaş üstü kategorisinde düzenlenen grup maçlarının üçüncüsü, Mersin Erdemli Huzurevi Müdürlüğü ile Adana Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Huzurevi Müdürlüğü arasında yapıldı. Her iki takımın da büyük bir azimle mücadele ettiği maç, izleyicilere heyecan dolu anlar yaşattı. Maç sonunda, Adana Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Huzurevi galip geldi. Bu etkinlik, sporun ve sosyal etkinliklerin birleştirici gücüyle büyük aileyi bir araya getirdi.

Ağız ve Diş Sağlığı: Sağlık ve Eğitim Bir Arada

Adana Huzurevinde sağlıklı yaşlanmayı desteklemek amacıyla düzenlenen bir diğer etkinlik, ağız ve diş sağlığı üzerine verilen eğitim ve bakım hizmetiydi. Uzman diş hekimleri tarafından verilen eğitimde, huzurevi sakinlerine ağız ve diş sağlığının önemi, doğru diş fırçalama teknikleri ve diş sağlığını koruma yolları anlatıldı. Eğitim sonrasında her bireyin diş muayenesi yapılarak, gerekli bakım ve tedaviler gerçekleştirildi. Bu etkinlik, yaşlıların ağız ve diş sağlığını korumalarına yardımcı oldu ve genel sağlıklarını iyileştirdi.

Büyükyağbasan: “Her Yaşta Sağlıklı ve Mutlu Yaşam İçin Huzurevi Sakinlerimizin Yanınızdayız”

Adana Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Huzurevi Müdürü Nazmi Büyükyağbasan konuyla ilgili açıklamalar yaparak; “Yaş almış insanlarımızın fiziksel ve ruhsal sağlıklarını desteklemek amacıyla çeşitli sosyal ve sağlık etkinlikleri düzenlemeye devam ediyoruz. Bocce turnuvası huzurevi sakinlerimizin sosyal hayatlarına renk katarken, ağız-diş sağlığı eğitimi de sağlıklı yaşlanmalarını teşvik ediyor. Huzurevimizde düzenlenen bu tür etkinlikler, misafirlerimizin yaşam kalitesini artırmak ve onları daha mutlu ve sağlıklı bireyler haline getirmek için büyük bir önem taşıyor” dedi.

Huzurevinde düzenlenen etkinlikler hakkında daha fazla bilgi almak ve destek olmak isteyen vatandaşları Adana Huzurevi’ne davet eden Büyükyağbasan sağlıklı ve mutlu bir yaşam için her zaman huzurevi sakinlerinin yanında olduklarını da söyledi.