Adana’da CHP’li Belediyelerde neler oluyor

Adana’da Seyhan Belediyesinde 69 kişinin 1 Mayıs günü işten atıldığı öne sürülüyor.

Yayınlama: 04.06.2024
Düzenleme: 05.06.2024 08:17
A+
A-

İLKGÜN HABER – Adana’da Seyhan Belediyesinde 69 kişinin 1 Mayıs günü işten atıldığı öne sürülüyor. Şayet böyle bir durum var ise ve hemide 1 Mayıs işci ve emek dayanışma gününde yapılıyorsa, bu daha’da vahim bir hal alıyor demektir.

Seyhan Belediyesi temizlik işinde  yani kısacası çöpte çalışarak alın teri dökerek helal para kazanan ve çoğunluğununda CHP Üyesi olduğu öne sürülen  emekçilerin, işine son verilmiş olması hoş bir durum değildir.

İşten çıkarılmış olan ailelerin büyük bir infial içinde oldukları ve tepkileri de beraberinde getirdiği görülmektedir. Gazeteci toplumun vicdanı  ve sesi olmak zorundadır. Hani derler ya haksızlık karşısında susan, dilsiz ve şeytandır. İLKGÜN HABER olarak asla ve asla şu ana kadar hiç bir kurum kuruluş ve kişiye yönelik biyat çerçevesi  içerisinde olmadık ve olmayacacağız. Yapılan doğruların yanında, yanlışların karşısında olduk ve olmaya devam edeceğiz…

Kendilerinin İşten atıldıklarını öne süren ve isimleri haberde geçen şahıslarla yakınen hiçbir bağımızın ve bağlantımızın olmadığını belirtirek konuya girmek isteriz. Bir mağduriyet yaşanmış ve bu mağduriyeti dile getirerek, yanlışın bir an önce düzeltilmesini yetkililerden beklemek, elbette toplumun sesi olan tarafsız bir gazetecinin dile getirmesinden daha doğal ne olabilir’ki…

Örneğin; Melek Altınkaya, Adana Seyhan Belediyesi de Bilgi evleri Kıreşlerinin temizliğinde çalışıyormuş. 3 çocuk annesi  ve CHP Üyesidir.  Tek suçunun seçimlerden  7 ay önce seyhan belediyesinde işe girmiş olması, olduğunu öne sürüyor.

Zülfikar Yeşilmeşe, kendisi Diyarbakır Çermikli, en az 15 yıldan beri CHP Üyesi olduğunu ve daha önce Büyükşehir Belediyesin de bir mütahit işçisiymiş. Dönüşümlü 6 ay büyükşehirde çalışmış. Daha sonra Seyhan Belediyesi temizlik işlerinde 6 ay çalıştığını ve yeni başkanın gelmesiyle işten çıkarıldığını ve şu an çöplerlerden atık toplayıcılık yaptığını söylüyor.

Turgay Karsandı, tek derdinin ekmeğe ve işe ihtiyacının olduğunu, kimsesinin olmadığını kendi gayret ve çabasıyla sesini duyurarak seyhan belediyesinde  işe girerek, temizlik işlerinde çöp toplama işinde çalıştığını söyleyen emekçi insanlardır. Bu tür insanların gelen giden başkanla ne işi olabilir. Şayet bir şey yapmışlar ise ekmeği için verilen talimatları yerine getirmekten başka ne yapabilirler. Bu tür bir yaklaşımla insanların ekmeğiyle oynanmasının hiç bir haklı gerekcesi olamaz. İnanıyoruz başkan Oya Tekin’e bu konuda yanlış bilgilendirmeler yapılmış olduğundan, bu yaklaşım sergilenmiştir.

Oysa Sosyal demokrat belediyecilik bu olmasa gerekir. Bir an önce bu mağduriyetlerin giderilmesi ve gerçek anlamda, Halkçı belediyeciliğe dönülmüş olması, CHP’nin ve ülkenin yararına olacaktır.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.