Anamur Girne ANTSO Açılış Töreni 2 Ağustos’ta

Türkiye için olduğu kadar Kıbrıs için de çok önemli olan Anamur Girne ANTSO Açılış Törenine tüm vatandaşlarımız davetlidir.

Yayınlama: 30.07.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – Yücelen Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası ve Anamur’lu iş insanlarının inisiyatifi ile kurulan ANTSO Denizcilik A.Ş., 2024 yılında 6 yıldır atıl durumda bulunan Anamur Feribot ve Deniz Uçağı iskelesinin işletmesini devralarak faaliyete geçirmiştir. Bu sezon başında, 12 Haziran 2024 tarihinde seferlerine başlayan ve Anamur- Girne hattında haftada 4 gün yapılan seferlerde 7 bin yolcu taşınmıştır.

2 Ağustos 2024 tarihinde yapılacak olan ANTSO Denizcilik liman açılışımızı, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz, KKTC Başbakanımız Sayın Ünal Üstel, KKTC Başbakan Yardımcımız Sayın Fikri Ataoğlu, E. Kalkınma Bakanı ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Mersin Valisi  Ali Hamza Pehlivan, Ekonomi eski Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, milletvekilleri, belediye başkanları, bürokratlar, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcilerinin teşrifleriyle onurlandıracaklardır.

Türkiye için olduğu kadar Kıbrıs için de çok önemli olan bu yatırım için düzenlenecek resmi törene tüm vatandaşlarımız davetlidir.

Haber : Yusuf Kahraman