Ayhan Barut’tan 19 Mayıs kutlaması

Ayhan Barut, Türkiye Cumhuriyeti gibi Ulu Önder Atatürk’ün bütün ölümsüz eserlerinin sonsuza dek yaşayacağını vurguladı.

Yayınlama: 18.05.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını andı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti gibi Ulu Önder Atatürk’ün bütün ölümsüz eserlerinin sonsuza dek yaşayacağını vurgulayan Barut, “Bir çift mavi gözün ışığında yürüyor, O’nun ilke ve devrimlerine sonuna dek sahip çıkıyoruz. Bugün ülkemizde demokrasi ve özgürlükler açısından çok ciddi sorunlar yaşansa da, ekonomik kriz ocaklarımızı söndürse de, bilinsin ki 19 Mayıs ruhuyla aydınlık yarınlara yürüyoruz. Yarınlar çok daha güzel olacak. Bayramımız kutlu olsun” dedi.

“KADERİMİZ DEĞİŞTİ”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla açıklama yapan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “19 Mayıs 1919 tarihinde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan Ulusal Kurtuluş Savaşı ile ülkemizin ve halkımızın kaderi tümüyle değişmiştir. Yokluk ve yoksunluk bilmeden, bütün imkansızlıklara rağmen 19 Mayıs 1919’da başlayan süreç tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti ile taçlanmıştır” dedi.

“ÖLÜMSÜZ EMANETLERİ SAHİPSİZ DEĞİL”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamanın gururu onurunu yaşadıklarını bildiren Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Yedi düvelin işgaline uğrayan ülkemizde bağımsızlık aşkıyla kanıyla canıyla, dişiyle ve tırnağıyla destan yazan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, yiğit gazilerimizi ve kadın erkek tüm kahramanlarımızı minnet, rahmet ve özlemle anıyoruz. Büyük Önderimiz Atatürk ve ölümsüz kahramanlarımız, yaktıkları bu sönmez meşaleyle ezilen milletlere umut olmuş, tarihin akışını değiştirmişlerdir. Dost, düşman tekrar duysun, onların ölümsüz emanetlerine sonsuza dek sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetimiz. Bu duygularla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyoruz. Yaşasın 19 Mayıs!”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.