Barut:”Dayatmaya teslim olmayacağız”

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis’te eğitimde müfredat değişikliği kararını sert sözlerle eleştirdi

Yayınlama: 31.05.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER –  CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis’te eğitimde müfredat değişikliği kararını sert sözlerle eleştirdi, eğitimin gericileştirilmesine geçit verilmeyeceğini söyledi. Gerici dayatmaya teslim olmayacaklarını belirten Barut, “Bilimsel, laik, demokratik, parasız ve kamucu eğitim için mücadelemizi sürdüreceğiz!” dedi.

“AKP’NİN EĞİTİMDE OYUNLARI BİTMİYOR”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alarak eğitimdeki tartışmalara değinen Ayhan Barut, “AKP iktidarı eğitimde oyunlarına devam ediyor. Ülkemizin ve çocuklarımızın yarınlarıyla oynayanları affetmeyeceğiz. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, önerildiği günden bu yana tartışmalara neden olan ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli isimli yeni müfredatı onayladı. Bilimsellikten uzak, soyut kavramlara yönelen, dini nitelikli ifadelerin ağırlıkta olduğu müfredat değişikliğinde itirazlara kulak asmadılar” diye konuştu.

“KAFALARINDAKİ PROJELERE GEÇİT YOK”

Çağdaş bir gelecek için bilimsel eğitim modellerinin yaşam bulması gerektiğini ancak AKP’nin bunu istemediğini bildiren Ayhan Barut, “Biz bu yeni müfredatın geri çekilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunu kabul edecek ve susacak değiliz. Bakan Yusuf Tekin’in kafasındaki gerici, yaşamı daraltan, eğitimin niteliğiyle bağdaşmayan projelere geçit vermeyeceğiz. Arkasında Saray olanların, tarikatçılar ve gericilerin dayatmasına teslim olmayacağız. Bilimsel, laik, demokratik, parasız ve kamucu eğitim için mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.