BAŞKAN AVAN’DAN ANLAMLI ÇAĞRI

Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan, yaylacı vatandaşlara çağrıda bulunarak ikametlerini Pozantı’ya almalarını talep etti.

Yayınlama: 26.06.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan, yaylacı vatandaşlara çağrıda bulunarak ikametlerini Pozantı’ya almalarını talep etti.

Başkan Avan, çağrısının ardında yatan sebebi ise hazineden daha fazla ödenek temin ederek ilçenin hizmet ağını genişletmek ve sunulan hizmetlerin kalitesini artırmak olduğunu ifade etti.

Göreve geldiği günden bu yana mahalle mahalle gezerek vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinleyen Başkan Avan, yayla sezonunun başlamasıyla birlikte belediyenin yükünün arttığına dikkat çekti ve yaylacılarla bir araya gelerek “her evden en az bir kişinin ikametini Pozantı’ya almasını” talep etti.

MEVCUT ÖDENEK YETERSİZ

Başkan Avan, nüfus artışı ile birlikte alınacak ödeneğin de artacağını vurguladı. Şuan ki nüfusun

20 Bin olduğunu, ancak yaz aylarında sadece Akçatekir’in nüfusunun 300 binlere ulaştığını belirtti. Diğer mahallelere gelen yaylacılarla birlikte bu rakamın daha da arttığını kaydeden Başkan Avan, mevcut ödeneğin yetersiz kaldığını dile getirdi.

Başkan Avan, Pozantı Belediyesi olarak şuan 20 bin nüfus için 5 milyon 100 bin lira ödenek aldıklarını söyledi. Ancak yaylacılar her evden bir kişinin ikametini Pozantı’ya aldırır ve nüfus 25 bine çıkarsa, alacakları ödenekte de artış olacağını belirten Başkan Ali Avan, “Nüfusun 27 binin üzerine çıkması durumunda ise ödeneğin daha da artacağını ve Pozantı’nın D grubundan C grubuna yükseleceğini” ifade etti. Başkan Avan, “Para demek güç demek ve daha fazla hizmet demek” diyerek bu anlamlı çağrısını yineledi.

Bu çağrının Pozantı’nın güzel doğasında yaşayan ve yaz mevsimini burada geçiren tüm vatandaşlara bir davet niteliğinde olduğunu vurgulayan Başkan Ali Avan, “Her bir kişinin katkısı, bu şirin ilçemizin geleceğini daha parlak ve yaşanabilir kılacaktır. Birlik ve beraberlikle Pozantı’nın daha güçlü bir şekilde yoluna devam etmesi için büyük bir adımdır.” Dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.