“Bizi havaalansız bırakacak mısınız, bırakmayacak mısınız?

Karalar, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın stratejik öneminden bahsetti ve Adanalıların havalimanının kapatılmasını istemediğine vurgu yaptı.

Yayınlama: 07.08.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın yolcu uçuşlarına kapatılacağına dair emareler artınca, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Şakirpaşa Havalimanı önünde halkın ve milletvekillerinin de katıldığı basın açıklaması yaptı. Başkan Zeydan Karalar açıklamasında; Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın stratejik öneminden bahsetti ve Adanalıların havalimanının kapatılmasını istemediğine vurgu yaptı.

Başkan Zeydan Karalar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Adana Havalimanı’nın kapatılmayacağını, Adanalı’nın istediğinin olacağını duyurduğu konuşmasına değinerek, “İnanıyorum ki Adana Şakirpaşa Havalimanı kapatılmayacak. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesi bu” mesajını verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise, Başkan Zeydan Karalar’ın hemşehrileri adına dile getirdiği isteğe cevap olarak; “Yalan ve yanlış bilgilerle yine algı peşindesiniz” suçlamasında bulundu.

Bunun üzerine Başkan Zeydan Karalar da Abdükadir Uraloğlu’na yönelik bir sosyal medya paylaşımı yaptı.

Başkan Zeydan Karalar’ın paylaşımı şöyle: “Adana sizden demagoji değil, net bir yanıt bekliyor. Havaalanımız tam kapasiteyle yolcu uçuşuna devam edecek mi?

Komşumuz Mersin’e havaalanı yapılmasından mutluluk duyarız. Adana ve Mersin civarında 8 milyon insan yaşıyor. Trabzon ve Rize de Adana ile Mersin gibi 1 saat mesafede komşu kentler. 350 bin nüfuslu Rize’ye havaalanı yapıldı diye 850 bin nüfuslu Trabzon’un havaalanı kapatıldı mı? Kapatılmayı bırakın, Trabzon’a ikinci bir havaalanı yapımı planlanıyor.

Adana halkı soruyor: Bizi havaalansız bırakacak mısınız, bırakmayacak mısınız?