Çoban’dan Halk Konut Kooperatifleri ile ilgili açıklama

İZDEDA Dernek Başkanı Bilal Çoban, İZDEDA’nın Kooperatif Modeli olan Halk Konut Kooperatifleri ile ilgili bilinmeyenleri açıkladı.

Yayınlama: 12.05.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – İZDEDA Dernek Başkanı Bilal Çoban, İZDEDA’nın Kooperatif Modeli olan Halk Konut Kooperatifleri ile ilgili bilinmeyenleri açıkladı.

Bilal Çoban’ın açıklaması: İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği İZDEDA olarak yerel seçim sonuçlarının İzmir’e ve tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Son zamanlarda gerek medyada gerek değişen belediye yöneticileri tarafından Halk Konut Kooperatifler ile ilgili bilinmeyen veya karıştırılan bir hususu düzeltmek adına bu açıklamayı yapma gerekliliği doğmuştur.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Uzundere ve Örnekköy de yapılan kooperatif modeli ile yapılan dönüşümün Halk Konut ile ne ilgisi ne de benzerliği bulunmamaktadır. Halk Konut İzdeda tarafından ortaya konulan, arsası biz depremzedelerin yıkılan hasarlı veya riskli evlerinin olduğu, tüm yapım maliyetini arsa sahibi olan biz depremzedelerce  karşılanmaktadır.
Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi Şirketlerinden İzbeton A.Ş-Egeşehir A.Ş ve Bayraklı Belediyesi Şirketi Baybel A.Ş” nin müşavirlik hizmeti verdiği bir modeldir. Yukarıda bahsedilenlerden, anlaşılacağı üzere Belediyemize ait diğer kooperatif modeli gibi binaların yapılarak satışa sunulduğu bir model değildir.
Bu açıklama  söylenti şeklinde dolaşan bu karışıklığı önlemek adına yapılması zorunlu hale gelmiştir.
Gerek finansal kaynağa(krediye) ulaşamama, gerekse bundan önceki süreçte yeteri kadar desteklenmeyen Halk Konut modelinin bundan sonraki süreçte dünya bankası kredisi ile finansal sorunu ortadan kalkacak ve müşavirlik hizmeti veren belediye şirketleri de gerekli önemi göstererek kentsel dönüşümün artmasını sağlamaları en büyük isteğimizdir. Devlet yetkililerimizin ve belediye yöneticilerinin her açıklamalarında ortaya koydukları riskli bina sorunu böylece sadece söylemlerde kalmayacaktır.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.