ÇOCUKLARIMIZI İYİ YETİŞTİRME KAYGISI TAŞIMALIYIZ…

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, yaz tatili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yayınlama: 14.06.2024
A+
A-

İLKGÜN HABAR – ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, yaz tatili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çalışkan mesajında şunları söyledi:

“Eğitim bir süreç işidir, bazı kusurları görmezden gelmek gerekebilir. Çocuklarımızı iyi yetiştirme kaygısı taşımalıyız. Onları yaz tatili dolayısıyla boş bırakmamalı dini eğitime yönlendirmeliyiz. Yaz ayları bu konuda önemli bir fırsattır.”

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Yazın boş vakitler değerlendirilmeli, çocuklar değişik kitaplar okumalı, cami ve Kur’an kurslarına gitmeliler… Çocuklarımızın manevi anlamda seviyelerini yukarılara taşımak adına onları bu konuda teşvik etmeliyiz. Yaz tatilinde bir program yapılarak okunacak kitaplar listesi çıkarılabilir ve bu sayede çocuklar için bir hedef belirtilmiş olur. Anne babaların örnek olması da son derece önemlidir. Evde, aileden görülenlerin, taklit edildiği gerçeğini göz ardı etmemeliyiz.

Genel bir kaide vardır; zayıfın üzerine kuvvetli bina edilmez. Dolayısıyla gençliğinde kişiliğine, sağlam bir terbiye temeli atılmayan fert, gelecekte sağlıklı bir kişiliğe sahip olmakta zorlanacaktır. Bu sebeple insanlardan beklenen kazanımlar, kendilerine gençlik yıllarında, uygun dozda ve münasip yolla verilmelidir. Zira gençliğin hassas dengelerinin bozulmaması için titiz davranılması gerektiği Hz. Peygamber’ in (S.A.V) sünnetinde görülmektedir.

Hayatında nebevi sünneti düstur edinen gençler hem kendileri hem de cemiyetleri için birer umut olarak kalacaklardır. Ahlakı Kur’an-ı Kerim olan Nebi’nin yaşantısını ve hayatını öğrenip yaşamak, aslında onun şahsında Kur’an’ı yaşamak, yaşatmak ve hayatımıza katmak olacaktır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.