ÇÜ Tarım ve Ormancılıkta Türkiye’de Birinci Sırada!

Çukurova Üniversitesi, 2024 yılı QS Dünya Üniversite Sıralamalarında Tarım ve Ormancılık kategorisinde önemli bir başarıya imza attı.

Yayınlama: 26.06.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – Çukurova Üniversitesi, 2024 yılı QS Dünya Üniversite Sıralamalarında Tarım ve Ormancılık kategorisinde önemli bir başarıya imza attı.

“QS World University Rankings by Subject 2024 – Agriculture & Forestry” kategorisinde 201-250 aralığında yer alarak Türkiye’de Ankara Üniversitesi ile birlikte ilk sırayı paylaştı.

Geçen yıl 301-350 aralığında bulunan Çukurova Üniversitesi, bu yıl büyük bir sıçrama yaparak 201-250 bandına yükseldi. Bu başarı, üniversitenin akademik itibarı, işveren görüşleri, atıflar ve uluslararası araştırma işbirlikleri gibi alt kategorilerdeki güçlü performansını yansıtmaktadır.

Çukurova Üniversitesi, sunduğu yenilikçi araştırmalar ve kaliteli eğitim ile dikkat çekiyor. Üniversite, uluslararası alanda tanınan bir eğitim kurumu olma yolunda kararlı adımlarla ilerlemektedir.

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, bu başarının elde edilmesinde emeği geçen tüm akademik ve idari personeli tebrik ederek, üniversitenin sürdürülebilir tarım ve ormancılık alanındaki çalışmalarının ürünlerini vermeye başladığını belirtti. Ayrıca, uluslararası işbirliklerinin ve öğrenci değişim programlarının bu başarıdaki önemine vurgu yaptı.

Prof. Dr. Tuncel “Çukurova Üniversitesi olarak, öğrencilerimize sunduğumuz çağdaş eğitim imkânları ve gelişen araştırma alt yapımız ile küresel çapta tanınırlığımızı artırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.